Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Светски дан вида - не чекајте – прегледајте вид ! ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 12 октобар 2017 08:54

Опширније...Светски дан вида сваке године  обележава се  другог четвртка у октобру,  са циљем да се подигне свест грађана о глобалном проблему слепоће  и слабовидости, као и рехабилитацији слепих особа.
Важност очувања вида оно је на шта Светска здравствена организација жели да се упозори, јер се, како наводи,  80% болести ока може спречити.

Поводом обележавања Светског дана вида, лекари Клинике за очне болести Клиничког центра Војводине 12. октобра 2017. године од 15 do 18 часова, вршиће прегледе за све грађане Новог Сада који желе да дођу и провере свој вид у специјалистичкој Поликлиници КЦВ (сутерен очно одељење).

Опширније...
 
10. октобар, Светски дан менталног здравља ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 10 октобар 2017 13:19
Величина слова

Светска федерација за ментално здравље (World federation for mentalhealth) ове године слави 25 година обележавања Светског дана менталног здравља, као дана када на глобалном нивоу ширимо знање, свест и залажемо се са боље ментално здравље.

Овогодишња тема Светског дана менталног здравља  је ментално здравље на радном месту, и усмерена је ка промоцији стварања услова доброг здравља на радном месту као окружењу  у коме запослени и послодавци активно доприносе радном окружењу унапређењем и заштитом здравља и развијањем позитивних аспеката посла. Ментално здравље истиче се као кључна основа здравља радног становништва.

Важност бриге о другима, односно развијање емпатије, складних, солидарних и хуманих односа међу људима представљају основу животног благостања људи у оквиру једне заједнице, те ментално здравље зато треба да промовише активности и стратегије тзв. „mental – health friendly“  радног места уз оснаживање протективних механизама, изградњу социјалних детерминанти здравља градећи мултисекторска партнерства са свим чиниоцима који учествују у томе.

 
Обележен Светски дан срца - промоција и контрола здравља ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 29 септембар 2017 13:38
Величина слова

Опширније...

Значај превенције и контроле фактора ризика за настанак болести срца и крвих судова у фокусу је Светског дана срца, који је данас обележен низом манифестација и у здравственим установама на територији АПВ, уз подршку Покрајинског секретаријата за здравство као суорганизатора.

Опширније...По први пут је, у обележавању Светског дана срца, учешће узела и једна терцијарна установа - Институт за кардиоваскуларне болести Војводине. У сарадњи са екипом Института за јавно здравље Војводине, као и Домом здравља Нови Сад, у холу Спенс – а, екипе лекара и медицинских сестара организовале су активности мерења шећера, висине крвног притиска, телесне тежине, као и израчунавања БМИ и ЕКГ мониторинга.

Лекари и медицинске сестре Института за кардиоваскуларне болести Војводине организовали су превентивне прегледе и едукацију о значају одржавања здравља срца и у Месној заједници у Каћу.

 

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>