Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Додела средстава по конкурсу ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
среда, 26 октобар 2016 13:18
Величина слова

На основу члана 16. став 5. и 24. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи (''Службени лист АПВ'', бр. 37/14, 54/14-др.одлука и 37/16), члана 10. став 2. Правилника о поступку и критеријумима за распоређивање буџетских средстава Покрајинског секретаријата за здравство у вршењу оснивачких права над здравственим установама чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина (''Службени лист АПВ'', број 55/16) у вези са Финансијским планом Покрајинског секретаријата за здравство за 2016. годину и Решењем о покретању поступка за доделу средстава путем јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство број:138-401-3803/2016 од 4. октобра 2016. године, покрајински секретар за здравство, доносиР Е Ш Е Њ Е

О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ПО ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ,

ОДНОСНО СУФИНАНСИРАЊЕ НАБАВКЕ МЕДИЦИНСКЕ И

ДРУГЕ ОПРЕМЕ ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА У 2016. ГОДИНИ
Документ мозете преузети из менија >> документи>>КОНКУРС II-2016-здравствене установе

 

 
Лечење здравства: прича после 100 дана ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
уторак, 25 октобар 2016 15:47
Величина слова

Опширније...Поводом актуелног стања у здравственом систему АП Војводине, доц. др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство и директори свих установа чији је оснивач Покрајинска влада, јуче су одржали састанак анализирајући ситуацију у здравственим установама, а у циљу подизања квалитета здравствене заштите грађана.

Покрајински секретар доц. др Зоран Гојковић, истакао је да су ребалансом опредељена новчана средства из буђзета АП Војводине у износу од 65.000.000,00 динара, која ће се распоредити здравственим установама на територији Војводине, а за потребе набавке хитне медицинске опреме.

На састанку су заузети ставови о даљем раду и унапређењу квалитета пружања здравствене заштите, хигијенско-епидемиолошким мерама и смерницама за неопходна улагања у нове и поправку оштећене медицинске дијагностичке и терапеутске апарате.

 
Почео међународни конгрес неурохируга у Новом Саду ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
четвртак, 20 октобар 2016 13:38
Величина слова

Опширније...Председник Републике Србије Томислав Николић, отворио је данас међународни конгрес неурохирурга”Контроверзе у неуротрауматологији”, који се одржава у Новом Саду, на коме ће предавање одржати 70 предавача и где је најављено учешће близу 300 учесника. Председник Николић је због тога, отварајући овај скуп, Нови Сад назвао “европском престоницом неурохирурга”, и указао на значај овог сусрета, истакавши да када се узме у обзир чињеница да је неуротрауматологија трећи узрочник смрти, онда важност оваквих окупљања постаје још већа.

Церемонији отварања присуствовали су председник Покрајинске владе Игор Мировић, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, као и бројни представници научних и културних инситуција и струковних удружења.

 

Опширније...
 
Председник Мировић и секретар др Гојковић обишли Клинике за неурологију и за психијатрију ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
уторак, 18 октобар 2016 14:39
Величина слова

Опширније...Након обиласка зграде Клинике за неурологију и Клинике за психијатрију, где је започета прва фаза реновирања и уређења овог објекта, председник Покрајинске владе Игор Мировић је подвукао да је улагање у здравство један од приоритета Покрајинске владе и изложио принцип изградње системског решавања проблема у овој области. Ради се о изградњи два нова блока Клиничког центра Војводине, потпуног реновирања клиника које ће остати у постојећим објектима, уређењу читавог комплекса Клиничког центра Војводине, као и других здравствених установа у Војводини и на крају, не мање важно, организовању система да се не догоди да је због кварова постојећа медицинска опрема ван употребе и по више месеци.

Према Мировићевим речима најважнији посао је да се у наредне четири године обезбеде средства за „Б“ и „Ц“ блок Клиничког центра Војводине.

Опширније...
 
Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио Клинику за гинекологију и акушерство ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
среда, 12 октобар 2016 14:50
Величина слова

Опширније...Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио је данас Клинику за гинекологију и акушерстсво Клиничког центра Војводине, где је обишао реконструисани део Клинике за гинекологију и акушерство и радове на реконструкцији и адаптацији Завода за гинекологију.

“Дужи временски период, медијски простор је био испуњен поражавајућим сликама и изјавама трудница које су лечене на Клиници за гинекологију и акушерство, јединој терцијарној установи тог типа у Војводини, где годишње дође на свет 6,5 хиљада беба, обави се преко четири хиљаде оперативних захвата и изврши преко 40.000 прегледа. Управо због тога смо започели реконструкцију Завода за перинатологију. Реконструкција и адаптација биће спроведена у три фазе. У првој фази, која је завршена прошле недеље, скоро у потпуности је реконструисан и адаптиран део порођајног одељења, урађена је адаптација 8 соба, 4 везана купатила, 2 операционе сале и простора за стерилизацију. Друга и трећа фаза комплетне реконструкције Завода за перинатологију биће обављена на пролеће,“ изјавио је доцент др Гојковић.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следећа > Крај >>