Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Обавештење о додели средстава по конкурсу ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 12 јун 2018 16:46
Величина слова

На основу члана 16. став 5. и 24. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи (''Службени лист АПВ'', бр. 37/14, 54/14-др.одлука, 37/16 и 29/17), члана 10. став 2. Правилника о поступку и критеријумима за распоређивање буџетских средстава Покрајинског секретаријата за здравство у вршењу оснивачких права над здравственим установама чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина (''Службени лист АПВ'', број 2/18) у вези са Финансијским планом Покрајинског секретаријата за здравство за 2018. годину и Решењем о покретању поступка за доделу средстава путем јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство број:138-401-1403/2018 од 17. априла 2018. године, покрајински секретар за здравство, доноси

 

Р Е Ш Е Њ Е
О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ПO ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ
ОДНОСНО СУФИНАНСИРАЊЕ НАБАВКЕ МЕДИЦИНСКЕ И НЕМЕДИЦИНСКЕ
ОПРЕМЕ  ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА У 2018. ГОДИНИ

 

Решење можете погледати и преузети у менију Конкурси:: Конкурс-здравствене установе 2018:: Јавни конкурс-здр.установе-медицинска и немедицинска опрема


 

 
Међународни симпозијум стоматолога и сарадника – 7. и 8. јун ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 07 јун 2018 16:25
Величина слова

Опширније...Међународни симпозијум стоматолога и сарадника, у организацији Клинике за стоматологију Војводине и под покровитељством Покрајинског секретаријата за здравство, почео је данас и на њему ће у два дана трајања, искуства разменити домаћи и страни стручњаци из области стоматологије.

Клиника за стоматологију Војводине ове године прославља 40 година рада и постојања. Као терцијална здравствена установа која обавља високоспецијализовану специјалистичко-консултативну и стационарну здравствену делатност у првој генерацији је имала 50 уписаних студената.

До јуна 2018. године, на Клиници је дипломирало  1478 студената, завршено је 388 специјализација из свих стоматолошких грана, одбрањено 58 магистарских радова и 53 докторске дисертације.

Опширније...
 
Институт за плућне болести Војводине обележио 58 година постојања ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 06 јун 2018 13:22
Величина слова

Опширније...Институт за плућне болести Војводине обележио  је данас 58 година постојања.

Своје прве пацијенте, Институт је примио јуна 1960. године. Уз постојан и брз развој, данас је то модерна терцијарна здравствена установа, која обавља и научноистраживачку и образовну делатност.

Институт за плућне болести Војводине има годишње преко 7000 хоспитализација  и преко 35000 амбулантних прегледа.

Он располаже савременом медицинском опремом за дијагностику и лечење, те компетентним медицинским особљем, чија стручност, искуство и ефикасност, као и континуирано стручно усавршавање омогућују примену савремених метода дијагностике и лечења.

Опширније...
 
Покрајинска влада обезбедила 21 санитетско возило у вредности од 100 милиона динара ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 05 јун 2018 11:39
Величина слова

Опширније...

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас кључеве санитетских возила са пратећом медицинском опремом директорима 21 здравствене установе из АП Војводине, за шта је из покрајинског буџета издвојено 100 милиона динара.

Председник Мировић изјавио је да је већина санитетских возила намењена мање развијеним општинама у циљу приступачне, квалитетне и уједначене здравствене заштите свих грађана АП Војводине, те додао да је данас јасно видљиво да Покрајинска влада предузима значајне мере које треба да доведу до потпуне реорганизације и унапређења здравственог система у Војводини.

 

Опширније...
 
„Дуван слама срца“ – Светски дан без дуванског дима - 31. мај ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 31 мај 2018 12:53
Величина слова

Опширније...Због кардиоваскуларних болести умире више људи него од било које друге болести, а 12% смртних случајева изазваних кардиоваскуларним болестима настаје због употребе дувана и изложености дуванском диму.

Дуван је други водећи фактор ризика за кардиоваскуларне болести, одмах иза повишеног крвног притиска. Глобална епидемија дувана усмрти преко седам милиона људи сваке године, а од тога скоро 900.000 непушача умре због изложености дуванском диму.  У Србији се , према последњим подацима показало да је међу одраслим становништвом скоро сваки други мушкарац (45%) и свака трећа жена (33%) пушач, при чему је већи проценат пушача међу млађим старосним групама.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>