Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Унапређење сарадње у здравству АП Војводине и Републике Српске ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 06 децембар 2019 17:24
Величина слова

Опширније...

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић састао се данас са делегацијом Владе Републике Српске на челу са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Аленом Шеранићем.
На састанку се разговарало о заједничким проблемима здравствене заштите који дотичу обе регије и могућностима за њихово решавање.

Како је рекао секретар Гојковић, здравствене установе у Војводини већ неколико година имају успешну сарадњу с Републиком Српском, а овим сусретом договорено је подизање сарадње на виши ниво, чиме ће се унапредити и пружити боља услуга пацијентима, а заједничким радом омогућити и учешће у различитим стратешким медицинским пројектима у будућности.

Посебан аспекат сарадње огледаће се у стручном усавршавању здравствених радника свих профила, размени знања и информација о актуелним медицинским темама и проблемима, а већ је и конкретизована посета здравствених радника сарајевско-романијске регије Клиничком центру Војводине.

 
Почела реконструкција Клинике за гинекологију и акушерство у Новом Саду ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 05 децембар 2019 16:58
Величина слова

Опширније...

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на Клиници за гинекологију и акушерство у Новом Саду, где је започета реконструкција ламела Б и Ц, укупне површине 2600 квадратних метара, за шта је Покрајинска влада издвојила 190 милиона динара.

Реч је о радовима који су почели још 2008. године у време бивше Покрајинске владе, током чијег је мандата проневерено, према налазу судског вештака 300 милиона динара.

„Започели смо радове на реконструкцији ове клинике, које је требало завршити пре деценију.

 

 

 

Опширније...
 
Лекари у Војводини обележили јубилеј ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 18 новембар 2019 14:46
Величина слова

Опширније...Свечаном седницом Скупштине Регионалне лекарске коморе Војводине обележено је 90 година од оснивања Лекарске коморе Дунавске бановине и 15 година од поновног почетка рада Лекарске коморе Војводине.

Године 1929. Министарство социјалне политике и народног здравља Краљевине Југославије донело је одлуку о новој територијалној подели лекарских комора у држави. На тадашњој територији коју је покривала Лекарска комора за Србију, Војводину и Срем постојале су четири лекарске коморе са укупно 2000 чланова. Данас само Регионална лекарска комора Војводине има преко 7800 чланова.

Обраћајући се присутним члановима Скупштине, покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић подсетио је на то да нема већег напретка за једно друштво од здраве нације. Зато држава, како је рекао секретар Гојковић, континуирано ради на побољшању материјалног статуса и услова рада свих запослених у здравственом сектору, али и на едукацији и усавршавању лекара, јер је то основа за здраву популацију, а самим тим и за просперитет друштва у целини.

Лекарска комора Војводине основана је 2004. године као независна и професионална организација лекара, а од 2005. године, када је донет Закон о коморама, наставила је са радом у оквиру Лекарске коморе Србије, као Регионална лекарска комора Војводине.

 
Почела реконструкција више клиника у оквиру КЦВ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 05 новембар 2019 17:02
Величина слова

Опширније...

После 110 година од изградње почела је свеобухватна реконструкција Клинике за неурохирургију, Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију и Клинике за анестезију, интензивну терапију и терапију бола Клиничког центра Војводине, за шта је Покрајинска влада издвојила 217 милиона динара.
„Овај објекат биће завршен за шест месеци, а радимо паралелно и на набавци нове опреме за све три клинике. У наредних неколико недеља почеће и радови на Клиници за интерне болести. До краја године, након одобрења Европске инвестиционе банке, имаћемо и уговор за изградњу блокова Б и Ц Клиничког центра Војводине“, изјавио је председник Мировић.

 

 

Опширније...
 
Покрајинска влада још интензивније у борби против рака дојке ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 23 октобар 2019 11:03
Величина слова

Опширније...У свету на свака три минута једна жена оболи од рака дојке, а у Србији ће свака 12. жена током живота оболети од те тешке болести.

На организован скрининг мамографијом, који се годинама спроводи код жена старости од 50 до 69 година, још увек се врло мало њих одазива, па се здравственим установама јављају углавном тек кад тумор узнапредује.

Због недоступности мамографије, превасходно у војвођанским руралним подручјима, Покрајинска влада је ове године купила покретни мамограф. Циљ пројекта је био да се женама у сеоским срединама омогући бесплатно снимање покретним мамографом, без упута и без здравствене књижице.

За три месеца у три општине прегледане су 1402 жене, а њих 75% изјавило је да су први пут биле на мамографији. Нажалост, код 10 жена потврђен је карцином дојке и код њих је већ започето лечење.

Због тога је Покрајинска влада за следећу годину предвидела куповину још једног покретног мамографа, с циљем да се што већем броју жена које имају преко 40 година омогући овај важан дијагностички преглед.
У знак подршке, а у сусрет Светском дану борбе против рака дојке, од којег у нашој земљи годишње умре 1600 жена, зграда Покрајинске владе осветљена је ружичастом бојом.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>