Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Подршка организовању Међународног конгреса неурохирурга ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 19 август 2016 00:00
Величина слова

Опширније...

Покрајинска влада подржаће организовање Међународног конгреса неурохирурга, који ће бити одржан 22. октобра у Новом Саду, истакнуто је на данашњем састанку председника Покрајинске владе Игора Мировића и покрајинског секретара за здравство доц. др Зорана Гојковића са представницима Удружења неурохирурга Србије, на челу са проф. др Лукасом Расулићем.

Међународни конгрес неурохирурга окупиће водеће европске и светске стручњаке у области неуротрауматологије, а Нови Сад, Војводину и Србију ставити у центар дешавања у тој области. Како је у разговору још истакнуто, стручни скупови попут Међународног конгреса неурохирурга, који доприносе размени знања врхунских стручњака, важан су сегмент у стварању услова за развој здравства.

Састанку су поред проф. др Лукаса Расулића, који је почасни председник Организационог одбора конгреса, присуствовали и председник и секретар Одбора проф. др Петар Вулековић и др Ђула Ђилвеси.

 


 

 
Поправљена ангио сала у Сремској Каменици ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 17 август 2016 18:57
Величина слова

Опширније...Једна од првих одлука нове Покрајинске владе, упркос тешкој ситуацији у којој се налази покрајински буџет, била је да се пронађу неопходна средства за поправку ангио сале на Институту за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици која је била потпуно неупотребљива.

За решавање овог важног сегмента нашег здравства, које се одражава на здравље наших грађана Покрајинска влада је издвојила 6,4 милиона динара са текуће буџетске резерве.

Данас, само месец дана након ове одлуке, ангио сала ради пуним капацитетом, поново се примају сви хитни пацијенти са подручја целе Војводине и уз те пацијенте се ради и елективни програм.

Опширније...
 
За поправку РТГ апарата 12,6 милиона динара ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 10 август 2016 16:39
Величина слова

Опширније...Покрајинска влада је на данашњој седници, којој је председавао потпредседник Ђорђе Милићевић, донела решење да се из текуће буџетске резерве усмери 12,6 милиона динара Клиничком центру Војводине, за финансирање хитне поправке РТГ апарата.

"Наиме, уштедама и рационалним понашањем у протеклих месец и по дана, Покрајинска влада је успела да обезбеди уштеде на одређеним позицијама. Тиме су обезбеђена и финансијска средства у износу од 12,6 милиона динара, који ће бити искоришћени за хитну поправку РТГ апарата у Клиничком центру Војводине. Тај апарат није у функцији од септембра прошле године што је знатно успорило процес дијагностике. Очекује се да ће РТГ апарат бити поправљен у најкраћем року, чиме ће се знатно унапредити рад Ургентног центра и смањити период чекања на дијагностику", саопштено је из Покрајинске владе.

Опширније...
 
Покрајинска влада: 3 милиона за угрожене животе оболелих од акутне леукемије ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 10 август 2016 07:40
Величина слова

Опширније...Клиника за хематологију Клиничког центра Војводине је једина референтна установа у АП Војводини за лечење малигних хемопатија, превасходно акутних леукемија, за које осим цитостатске терапије, трансплатација матичним ћелијама хематопоезе представља једини вид излечења.

Транспланирани болесници, као и болесници са акутним леукемијама се лече на Одељењу за специјалну негу и јединци за трансплантацију, тзв. стерилном блоку, под специјалним условима, који подразумевају стално пречишћавање ваздуха и одржавање температуре за шта је од изузетне важности да постоји клима комора (климатизер) и ХЕПА филтер ради спречавања могућности за настанак инфекција.

Опширније...
 
Приоритет нови апарати и хируршке процедуре ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста "Dnevnik"   
понедељак, 08 август 2016 09:36
Величина слова

Опширније...У Институту за онкологију Војводине уводе се нове хируршке процедуре, интернет заказивање амбулантних прегледа, СМС обавештавање о терминима снимања и прегледа, а у наредном периоду се планира доградња Поликлинике и Дневне болнице и набавка нових апарата за зрачење, открива за “Дневник” у првом интервјуу нови вршилац дужности директора установе професор др Зоран Радовановић.

– Почели смо да радимо хипертермичку интраперитоналну хемиотерапију. То значи да се током операције, а након вађења тумора јајника или дебелог црева, пацијенту у трајању од сат и по испира трбух раствором цитостатика. Цела процедура је компликована, траје дуго, од шест до осам сати, и веома је захтевна за хируршку и анестезиолошку екипу. Ми смо једина установа у Војводини у којој се ова процедура лечења примењује, а у Београду се овај поступак изводи већ десетак година – појашњава професор Радовановић.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 51 52 53 54 Следећа > Крај >>