Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Саопштење ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 14 новембар 2017 13:24
Величина слова

„Gruppo Zilio“ д.о.о. из Београда -ул. Краља Милана бр. 21, дана 24. августа 2017. године, поднело је Покрајинском секретаријату за здравство – Одељење за санитарну инспекцију Зрењанин, захтев за издавање санитарне сагласности на идејни пројекат за изградњу објекта за јавно снабдевање водом за пиће – фабрике за производњу питке воде у Зрењанину, ул. Михајловачки пут бб.

Решавајући по предметном захтеву, санитарни инспектор Одељења за санитарну инспекцију Зрењанин, дана 12. октобра 2017. године, донео је на основу члана 92. став 1. тачка 3. Закона о општем управном поступку решење којим се одбацује захтев подносиоца.

Након добијања решења „ Gruppo Zilio“ д.о.о., дана 27. октобра 2017. године, уложила је жалбу на решење санитарног инспектора. Поступајући по наведеној жалби, Одељење за санитарну инспекцију, доставило је списе предмета Министарству здравља,  ради одлучивања у другостепеном поступку.

У току је поступак одлучивања по жалби пред  другостепеним органом.

Сектор за санитарни надзор и јавно здравље покрајинског секретаријата за здравство

Последње ажурирано уторак, 14 новембар 2017 13:48
 
Светски дан борбе против шећерне болести ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 14 новембар 2017 12:40
Величина слова


“Жене и дијабетес – наше право на здраву будућност”

Опширније...Светски дан борбе против шећерне болести се обележава 14. новембра. Обележавамо га и у нашој земљи, и користимо посебну прилику да се скрене пажња и интересовање јавности пре свега на могућност примарне превенције ове болести, као и на сложеност њених здравствених и социјалних последица. Поражавајућа чињеница је да се у нашој земљи 97% средстава троши на лечење болести, а само 3% на превенцију.

Ове године Светски дан дијабетеса обележава се под слоганом „Жене и дијабетес – наше право на здраву будућност”. Кампања је намењена свим женама у ризику да оболе или оболелим од дијабетеса. Промовисаће значај приступачне и једнаке доступности неопходним лековима и едукацији самоконтоле дијабетеса.

Опширније...
 
Свети Врачи – лекарска слава ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 13 новембар 2017 11:51
Величина слова

Опширније...

Свети Козма и Дамјан, 14. новембар је дан када се обележава, у народу позната еснафска слава лекара – Свети Врачи. Свети Козма и Дамјан се сматрају заштитницима лекарске професије, тако да га прослављају бројне здравствене установе.

Поводом обележавања празника Светих Козме и Дамјана, покрајински секретаријат за здравство свим лекарима, медицинском и немедицинском особљу у свим здравственим установама широм Србије, честита славу уз жељу да, упркос бројним тешкоћама, буду поносни на привилегију да се баве овом хуманом професијом, јер хуманост, брига, емпатија, ангажованост здравствених радника никада нису изостали у жељи да се очува здравље пацијента и сачува људски живот.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>