Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Светски дан Алцхајмерове болести – 21. септембар ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 20 септембар 2018 14:06
Величина слова

Опширније...

Свака друга особа старија од 80. година је у ризику да оболи од Алцхајмерове болести, једне од најчешћих облика деменције. Дијагноза ове болести се постави тек свакој десетој особи, јер се поремећаји памћења, тј. заборављење у раној фази приписују процесу старења.
Отуд се 21. септембар у целом свету обележава као Светски дан Алцхајмерове болести са намером да се јавност упозори на постојање свих проблема са којима се оболели, њихове породице и друштво у целини суочава.
У свету тренутно има око 50 милиона оболелих од Алцхајмерове болести јер сваких 68 секунди, развије се ово обољење код једне особе. Процењује се да ће до 2050. године бити око 100 милиона оболелих од Алцхајмерове болести.
Србија има око 200 хиљада оболелих и отуд здравствени радници и њихови сарадници ће тога дана разним активностима покушати да подсете све на важност раног препознавања овог обољења.

 

 

 
Дечија болница у Новом Саду добила прву магнетну резонанцу ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 18 септембар 2018 13:30
Величина слова

Опширније...

У Институту за здравствену заштиту деце и омладине у Новом Саду почела је са радом прва магнетна резонанца, вредна 100 милиона динара, чију набавку је обезбедила Покрајинска влада.

Реч је о најбољем дијагностичком апарату у нашој земљи, који ће омогућити дијагностику деце и омладине до 18 године и новорођенчади.
Набавком најсавременијег апарата за магнетну резонанцу, пратеће опреме и изградњом посебног објекта за ове намене, први пут створени су услови да се цео поступак дијагностике обави на Институту, на једном месту и на ефикасан начин, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић, захваливши се свим компанијама које су се прикључиле овој акцији.

Колико је значајна набавка магнетне резонанце говори податак да се на Институту годишње обави око 130.000 прегледа, те да је за око 2.000 пацијената потребно обавити преглед и дијагностику магнетном резонанцом.

 

Опширније...
 
Општа болница у Сремској Митровици добила нови ЦТ апарат ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 31 август 2018 06:26
Величина слова

Опширније...У Општој болници у Сремској Митровици почео је са радом нови ЦТ апарат. Због честих кварова старог апарата, у митровачкој болници стварале су се листе чекања и гужве, али и додатни трошкови.

Због тога је Покрајинска влада издвојила 32 милиона динара за куповину новог најсавременијег ЦТ апарата, на којем ће се дијагностичким процедурама подвргнути око 6000 пацијената.

Ова Покрајинска влада је до сада, за куповину нове медицинске опреме и грађевинске радове, за митровачку болницу, обезбедила преко 115 милиона динара, чиме су значајно унапређени, како дијагностика, тако и лечење пацијената Сремског округа.

 

Опширније...
 
Комплетно реновирање и нова опрема Клинике за ОРЛ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 28 август 2018 12:22
Величина слова

Опширније...Клиника за болести ува, грла и носа Клиничког центра Војводине биће комплетно реновирана до краја октобра. У објекат, у којем се лече оториноларинголошки пацијенти није било значајнијег инвестиционог одржавања од оснивања, 1926. године. За комплетну реконструкцију овог објекта Покрајинска влада је издвојила 16,3 милиона динара.

Осим за реконструкцију и адаптацију објекта Клинике за ОРЛ, Покрајинска влада је у последње две године определила преко 27 милиона динара за куповину нове опреме. Уз раније набављену опрему, значајан искорак представља и набавка нових интегралних радних места која омогућавају најсавременије и најновије дијагностичке процедуре, које раније нису постојале.

 

Опширније...
 
Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић данас је посетио Специјалну болницу за рехабилитацију „Јунаковић“ у Апатину. ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 21 август 2018 17:47
Величина слова

Опширније...На састанку са руководством болнице, анализирао је текуће пословање ове установе, али се разговарало и о плановима и конкретним активностима за будућност. Договорено је усклађивање започетих активности за измену плана мреже којим би пацијентима, који болују од дијабетеса и гојазности, било омогућено, да се на територији АП Војводине рехабилитују средствима Републичког фонда за здравствено осигурање.

Проширењем индикационог подручја, бања „Јунаковић“ биће прва бања у Војводини која ће на овај начин лечити пацијенте оболеле од дијабетеса и гојазности.


 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>