Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Под хитно превазићи актуелни конфликт ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 23 мај 2018 09:57
Величина слова

Опширније...На иницијативу покрајинског секретара за здравство доц. др Зорана Гојковића данас је одржан састанак на којем су присуствовали проф. др Петар Сланкаменац, в.д. директора Клиничког центра Војводине и проф. др Снежана Бркић, декан Медицинског факултета у Новом Саду .

Тема састанка били су вишемесечно неразумевање и недостатак воље и жеље за дефинисање међусобних односа, који су ескалирали у последња два дана.

Напомињући да у овој ситуацији највеће последице трпе студенти и да је то недопустиво, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић од сукобљених страна захтевао је да у складу са законом и важећим правним прописима што пре реше несугласице које имају.

Опширније...
 
Девети Конгрес стоматолога Војводине ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
субота, 19 мај 2018 19:31
Величина слова

Опширније...Девети Конгрес стоматолога Војводине почео је у суботу, 19. маја 2018. године,  у просторијама Конгресне сале НИС, у Новом Саду, и на њему ће знања и искуства, у два дана трајања, разменити домаћи и страни стучњаци из области стоматологије.

Обраћајући се учесницима и поздрављајући госте на почетку скупа, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић указао је на значај оваквих скупова који имају карактер мултидисциплинарног научно-стручног скупа.

Истичући важност континуиране медицинске едукације, секретар Гојковић је нагласио да  наши стручњаци,  у контакту са стручњацима из целог света, на оваквим скуповима имају могућност усвајати нова знања и размењивати искуства, што доприноси оптималној здравственој услузи.

 

 

 

 

Опширније...
 
Светски дан хипертензије ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 16 мај 2018 12:14
Величина слова

Опширније...У Србији скоро половина одраслог становништва пати од хипертензије, односно високог крвног притиска, од чега је 50 одсто мушкараца и 43 одсто жена. Последње три деценије широм света порастао је број особа с хипертензијом и са 600 милиона повећао се на чак милијарду оболелих, а предвиђа се да ће до 2025. године тај број бити око 1,5 милијарди.

Процене су да ће учесталост хипертензије порасти за 24 одсто. Хипертензија је код одраслог станивништва у свету  заступљена 40 одсто, а после 60.године живота свака друга особа има висок крвни притисак па је код људи старијих од 80.година хипертензија заступљена чак и до 80 одсто.

Опширније...
 
Светски дан борбе против меланома ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 15 мај 2018 12:19
Величина слова

Опширније...Сваке године у свету од рака коже оболи више од 200 хиљада људи. Меланом се убраја међу десет најчешћих малигних тумора у многим европским земљама.

У Србији овај тумор годишње се дијагностикује код  500 новооболелих. Меланом је најагресивнији од свих тумора коже јер се врло брзо шири и захвата друге органе. Његово рано откривање и правовремена хируршка интервенција омогућавају изчлечење и дуже преживљавање. У Европи најчешће од меланома обољевају жене док је у Србији овај тумор заступљенији код мушкараца.

Опширније...
 
Честитка поводом 12. маја-Међународног дана медицинских сестара и здравствених техничара ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 11 мај 2018 18:12
Величина слова

Опширније...Поштоване медицинске сестре и здравствени техничари,

имам потребу да Вам се обратим с пуно поштовања јер сте као свој позив одабрали да несебично и трајно бринете о животима и здрављу свих нас.
У знак велике захвалности на вашој људскости и несебичности коју свакодневно показујете помажући другима,честитам вам Међународни дан медицинских сестара и здравствених техничара и желим пуно успеха у послу који обављате.
Драге медицинске сестре и техничари, у свом раду, брижношћу, знањем и хуманошћу, трајно останите верни и доследни темељном начелу наше професије и брините о животу и здрављу свих нас.
Сретан Вам Међународни дан сестринства!

 

С поштовањем,
Доц. др Зоран Гојковић
Покрајински секретар за здравство

Последње ажурирано петак, 11 мај 2018 18:32
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>