Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Прва очна операција катаракте са уградњом мултифокалног интраокуларног сочива ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 16 март 2018 12:38
Величина слова

Опширније...У Општој болници Сремска Митровица изведена је прва офталмолошка операција катаракте са уградњом мултифокалног интраокуларног сочива. Уједно, ово је прва таква операција у државним здравственим установама у Србији, а успешно је извео др Драган Мартиновић, специјалиста офталмологије. За овакве операције неопходна је посебна техника, прецизност, тачност и врхунско оперативно знање. Такође је од изузетне важности знање за преоперативно и постоперативно праћење, због софистицираности самог поступка.

Уградња мултифокалног интраокуларног сочива радиће се пацијентима на основу медицинске индикације, која  заправо одређује којем пацијенту је могуће урадити ову операцију на оку. Са овим сочивима пацијент добија јаснији вид без обзира на удаљеност предмета.

Опширније...
 
Девети Француско – српски онколошки конгрес – израз пријатељства француског и српског народа ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 16 март 2018 12:07
Величина слова

Опширније...Девети Француско – српски онколошки конгрес  започео је данас у просторијама Ректората Универзитета у Новом Саду и на њему ће знања и искуства, у два дана трајања, разменити домаћи и француски стручњаци из области која се бави дијагностичко-терапијским савременим трендовима лечења малигних болести.

Конгрес, који је израз пријатељства лекара Болнице Тенон из Париза и лекара Института за онкологију Војводине, званично су отворили доц. др Ференц Вицко, државни секретар Министарства здравља, др Снежана Бојанић, помоћница покрајински секретара за здравство, проф. др Зоран Радовановић, директор Института за онкологију Војводине и проф. др  Jean - Pierre Lotrz, почасни грађанин Новог Сада, и том приликом указали на важност одржавања оваквих скупова експерата, ради остваривања чврстих веза и плодоносне сарадња, у циљу унапређења здравља и квалитета живота пацијената.

Опширније...
 
Секретар Гојковић посетио Општу болницу у Сремској Митровици ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 12 март 2018 13:28
Величина слова

Опширније...

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио је данас Општу болницу Сремска Митровица и обишао Одељење за палијативно збрињавање пацијената, које је започело са радом у оквиру пројекта „ Тake care“ („Брини се“) – Развијање и побољшање здравствених и социјалних услуга за угрожене друштвене групе у оквиру INTERREG IPA програма прекограничне сарадње Хрватска – Србија 2014 -2020.

„Овим пројектом омогућено је палијативно збрињавање најтеже оболелих пацијенти који гравитирају према Општој болници Сремска Митровица. У оквиру пројeкта, формирано је ново одељење са шест соба, 12 кревета и пратећом опремом, те запослено 10 нових здравствених радника“, нагласио је секретар Гојковић.

Опширније...
 
Акција Завода за јавно здравље Суботица ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 09 март 2018 10:46
Величина слова

Опширније...

 

Центар за промоцију здравља Завода за јавно здравље Суботица, у партнерству са Домом здравља Суботица, организовао је промотивну акцију 9. марта, у просторијама МЗ Александрово , а у оквиру обележавања Марта – месеца борбе против рака са циљем превенције ризичних понашања и промоције skrining прегледа.


 

 
Светска недеља борбе против глаукома ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 07 март 2018 13:33
Величина слова

Опширније...У циљу подизања свести о озбиљности глаукома и важности раног откривања и лечења, у свим општим болницама на територији АП Војводине, биће организована и обележена Светска недеља борбе против глаукома, у периоду од 11. марта до 17. марта 2018.године.

Поводом обележавања Светске недеља борбе против глаукома, лекари Клинике за очне болести Клиничког центра Војводине 12. марта 2018. године од 12х до 18х, вршиће проверу интраокуларног (очног) притиска свим заинтресованим грађанима који желе да дођу и провере исти у специјалистичкој Поликлиници КЦВ (сутерен, офтамолошка  амбуланта).

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>