Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Светски дан борбе против ХИВ-а ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 30 новембар 2017 17:18
Величина слова

Опширније...

 

Светски дан борбе против ХИВ-а, 1. децембар и ове године биће обележен низом актовности у здравственим установама у Војводини.

Опште болнице Вршац и Врбас организоваће ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА –бесплатно тестирање на ХИВ и саветовање, док ће остале опште болнице овај дан обележити предавањима завршним разредима средњих школа, конференцијама за штампу и гостовањима на локалним ТВ и радио станицама. У просторијама Kлиничког центра Војводине биће  организована конференција за штампу.

Опширније...
 
Реч струке – промоција чаописа „Реч лекара Клиничког центра Војводине“ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 29 новембар 2017 16:41
Величина слова

Опширније...

 

Промоција првог броја часописа „Реч лекара Клиничког центра Војводине“ одржана је данас у просторијама Управне зграде Клиничког центра Војводине.

У жељи да се залагање и успеси истакнутих стучњака КЦВ забележе, да се прати реч струке и  стручног напредка лекара Клиничког центра Војводине, овај часопис представља  напор свих запослених лекара да се остави писани траг  о раду ове здравствене установе.

Часопис је промотивног, али и едукативног карактера.

 

Опширније...
 
Дан „Бање Кањижа“ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 24 новембар 2017 15:31
Величина слова

Опширније...Данас је свечано обележен јубилеј - 104 године од постојања Специјалне болнице за рехабилитацију „Бања Кањижа“, чији оснивач је АП Војводина.
Тим поводом, уприличено је и отварање адаптираног базенског простора у оквиру лечилишта, како би се лечење различитих врста реуматизма и последица трауме, по чему је Бања Кањижа надалеко позната, подигло на виши ниво.

Током првог века постојања, бања се развила у савремену болницу за рехабилитацију која данас, уз примену најсавременијих метода, пружа не само здравствене услуге рехабилитације, него и услуге здравтсвено бањског туризма.

Боравак у Бањи Кањижа, такође омогућава релаксацију, регенерацију, рекреацију, превенцију и негу лепоте, што су туристички потенцијали који се ужурбамо развијају.

 
25. новембар – Међународни дан борбе против насиља над женама ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 24 новембар 2017 14:15
Величина слова

Опширније...У знак сећања на сестре Мирабел из Доминиканске Републике, које је брутално убио диктатор Рафаел Трухиљо, 1999. године, Уједињене Нације су резолуцијом 54/134 службено потврдиле 25. новембар као Међународни дан борбе против насиља над женама.

Према статистичким подацима свака друга жена у Србији преживи неки облик насиља, било физичког, сексуалног, психолошког или економског, а насиље често остаје „невидљиво“ све док се не деси трагичан исход.

У оквиру пројекта ПС за здравство „Заустави-заштити-помози-Снажнији институционални одговор на родно-засновано насиље у АП Војводини“, предвиђено је оснивање седам пилот центара за жртве сексуалног насиља. У првој фази пројекта, крајем 2016.године, основана су прва два пилот центра у АП Војводини - у Општој болници „Др Ђорђе Јоановић“ у Зрењанину и на Клиници за гинекологију и акушертсво у КЦВ у Новом Саду.

Опширније...
 
Бољи услови за лечење најмлађих грађана Војводине ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 23 новембар 2017 14:30
Величина слова

Опширније...Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, посетио је данас Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, где је након 50 година, од када датира зграда Института, на Клиници за дечију хирургију, први пут извршена замена спољне и унутрашње столарије, зидних и подних облога, као и инсталационе мреже, средствима која је обезбедила Покрајинска влада.

У току су идентични радови и на Клиници за педијатрију који, како је предвиђено, треба да буду завршени у наредних месец дана.

 

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>