Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
У здравствени систем АП Војводине у протекле две и по године уложено више од пет милијарди динара ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 25 фебруар 2019 12:40
Величина слова

Опширније...

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас реконструисану Клинику за ортопедску хирургију и трауматологију Клиничког центра Војводине, истичући да је у здравствени систем АП Војводине, у протекле две и по године, уложено пет милијарди динара.

„Покрајинска влада је за радове на реконструкцији Клинике за ортопедију КЦВ и набавку најсавременије медицинске опреме издвојила 114 милиона динара. Сви радови су завршени у најкраћем року и овај објекат ће следеће недеље отворити врата за пацијенте“, рекао је председник Мировић.

 

 

 

Опширније...
 
И у Врбас стигао нови ЦТ апарат ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 22 фебруар 2019 11:57
Величина слова

Опширније...

 

После Сремске Митровице, Сомбора, Суботице, Кикинде, Вршца и Oпшта болница у Врбасу добила је нови ЦТ апарат.

Приликом посете Oпште болнице у Врбасу, покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић изјавио је да ће почетком рада новог ЦТ апарата, у наредних месец дана, у потпуности нестати листе чекања дијагностичких процедура за 220 хиљада грађана који гравитирају болници у Врбасу.

 

 

 

 

Опширније...
 
Апарат стар 12 година одлази у историју ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 14 фебруар 2019 11:28
Величина слова

Опширније...

 

У Oпштој болници у Суботици почео је са радом нови ЦТ апарат.

Здравственом политиком Покрајинске владе и суботичка болница добила је најсавременији ЦТ апарат, који је у функцији већ неколико дана и ради пуним капацитетом, а који омогућава нове савремене дијагностичке процедуре и пружа подршку новим методама лечења.

У претходне две године, Покрајинска влада инвестирала је у медицинску опрему Oпштој болници у Суботици више од 178 милиона динара.

 

 

 

Опширније...
 
ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ОСУЂУЈЕ НАПАД У КЦВ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 11 фебруар 2019 15:31
Величина слова

Покрајински секретаријат за здравство најоштрије осуђује напад који се током јучерашњег дана десио на запослену радницу Клиничког центра Војводине у Новом Саду.

Сматрамо да је било какав вид недоличног, неприкладног и нељудског понашања над здравственим радницима и запосленима у систему здравствене заштите, који воде бригу о здрављу свих грађана Републике Србије, крајње недопустив.

Колико је одговоран посао у здравственом сектору говори податак да се само током прошле године у Клиничком центру Војводине лечило више од 600 хиљада пацијената и да сваке године тај број значајно расте.

Упркос томе, неретко се дешавају овакве или сличне ситуације које захтевају сврсиходан одговор целог друштва, те позивамо све надлежне органе, да у складу са законом процесуирају и санкционишу све оне чије је понашање насилничко и непримерено.

 
СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 04 фебруар 2019 14:53
Величина слова

Опширније...Према проценама Светске здравствене организације очекује се да ће  до 2032.године у свету од рака оболети 25 милиона људи.  Око 30% свих смртних исхода од малигних болести последица је пушења, прекомерне телесне тежине, неправилне исхране, недовољне физичке активности и конзумације алкохола. У Србији се годишње дијагностикује око 36.000 нових случајева малигних болести, док од рака умре више од 20.000 људи. Мушкарци највише оболевају и умиру од рака плућа, дебелог црева и простате, док се код жена малигна болест најчешће дијагностикује на дојци, грлићу материце, дебелом цреву и плућима. На више од 80% свих тумора могуће је утицати смањењем фактора ризика, као и раним откривањем  болести.

ВОЈВОДИНА У БОРБИ ПРОТИВ РАКА ДОЈКЕ
Рак  дојке се, нажалост, код 70% жена открива у касној фази, када је болест већ узнапредовала и када постоје метастазе, чиме је и крајњи исход лечења поражавајући. Међутим, женама које се јављају на превентивне прегледе и којима се рак дојке дијагностификује у почетној фази, шансе за излечење су чак до 98%.
С обзиром на то да је узрок рака дојке и даље непознат, од суштинске је важности да се ова болест на време открије.  У нашој земљи већ неколико година спроводи се Национални скрининг мамографијом и намењен је женама од 50-69 година . Резултати, нажалост показују да се на те прегледе још увек веома мали број жена одазива.
У Аутономној покрајини Војводини додатни проблем представља и то што од рака дојке све више оболевају жене млађе од 50 година, али и чињеница да су жене у сеоским средима удаљеније од центара где је могуће обавити мамографски преглед.
Због тога, Покрајински секретаријат за здравство ове године започиње посебан програм скрининга, који ће омогућити свим женама у Војводини да обаве мамографски преглед. Цео пројекат финансираће Покрајинска влада, а спроводиће се у сарадњи са локалним самоуправама и Домовима здравља. Планом је предвиђен континуиран обилазак целе територије Аутономне покрајине Војводине, али ће приоритет бити сеоска подручја и мање насељена места, која су удаљена од већих градова где постоје мамографи.
Тим поводом, данас је потписан уговор о куповини покретног мамографа Покрајинске владе са Клиничким центром Војводине, који ће бити координатор активности пројекта.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>