Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Општа болница Кикинда – средства за поправку ЦТ апарата ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 23 август 2017 11:37
Величина слова

 

У складу са утврђеним приоритетима улагања у здравство, Покрајинска влада је на седници одржаној дана 23. августа 2017. године одлучила да из текуће буџетске резерве Општој болници у Кикинди усмери 5.445.828,00 динара за трошкове поправке ЦТ апарата, како би овај скенер, поново био оспособљен за преглед пацијената.
 

 
Портабилни ехо апарати у Институту за кардиоваскуларне болести Војводине ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 23 август 2017 08:26
Величина слова

Опширније...Институт за кардиоваскуларне болести Војводине у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за здравство прибавио је два нова уређаја којима ће се обезбедити релевантна дијагностичка информација, обзиром да је у кардиологији, неинвазивна-ехокардиографска дијагностика део сваког прегледа.

У питању су два портабилна ехо уређаја који имају карактеристике великих апарата којима се може повећати број потребних серијских ехо прегледа.

Ехокардиографски подаци, нумерички и описни се данас користе не само у дијагностици, него и у праћењу ефеката медикаментозне терапије и промене клиничког стања болесника у интензивним јединицама. Посебна погодност при свим ехо прегледима је ако је ехо апарат портабилан, какви су ови нови купљени за Институт за кардиоваскуларне болести Војводине, јер постоји често потреба, да се преглед  уради непосредно поред болесничког кревета или у некој од интервентних сала.


 

 

 
Институт за јавно здравље Војводине – редовна конференција за новинаре ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 17 август 2017 08:50
Величина слова

Опширније...На јучерашњој, редовној конференцији за новинаре Института за јавно здравље Војводине, који пружа превентивне здравствене услуге грађанима и промовише здравље становништва, када је реч о  епидемиолошкој ситуацији заразних болести у АП Војводини, саопштено је да је у периоду од 15. јула до 15. августа 2017. године регистрован приближно исти број случајева заразних болести које подллежу обавезном пријављивању, као у истом периоду претходне године.
Када су у питању заразне болести против којих се спроводи системска имунизација, у протеклом периоду је регистровано оболевање од великог кашља (27 случајева) и паротитиса (заушке) код 1 особе.
Упркос неповољној епидемиолошкој ситуацији малих богиња у окружењу, у АП Војводини у протеклом периоду нису регистровани случајеви сумњи нити оболевања од малих богиња.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>