Završena Dečija poliklinika u Novom Sadu ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 18 мај 2012 00:00
Величина слова

   Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, predao je danas ključeve novoizgrađene Poliklinike Instituta za zaštitu zdravlja dece i omladine Vojvodine direktoru ove institucije Georgiosu Konstantinidisu. Predsednik Vlade Vojvodine je ovom prilikom predao i dečije knjige namenjene malim pacijentima, koji će ovde boraviti za vreme svog lečenja.
   Istakavši da je sagrađena jedna od najsavremenijih i najlepših  institucija dečije zdravstvene zaštite u regionu, površine oko 2.000 kvadratnih metara, predsednik Pajtić je naglasio da su  stvoreni uslovi za brže i efikasnije lečenje oko 150.000  mališana godišnje.
   „Preko 300 miliona dinara je Vlada Vojvodine uložila u izgradnju Poliklinike koja je i završena u rekordnom roku, i zaista ostvarene su i maksimalne uštede. Ovaj prostrani objekat će omogućiti da čitav spektar zdravstvene zaštite bude pokriven, što uklučuje i dijagnostiku i lečenje i rehabilitaciju. Zbog toga ovo jeste jedna od najznačajnijih zdravstvenih ustanova u Vojvodini", istakao je ovom prilikom predsednik Pajtić.

   Direktor Konstantinidis je u ime domaćina istakao da je ulaganje u zdravstvo permanentna potreba u svim zemljama, te da je svako ulaganje u ovu oblast, ulaganje u ljudsko zdravlje ili u kvalitet ljudskog života. „Svaki dinar uložen u dečiju zdravstvenu zaštitu je dinar uložen u poboljšanje dečijeg života , odnosno produžetak dečijeg života i zato treba ulagati u zdravstvo", kazao je direktor Konstantinidis zahvalivši se  pokrajinskoj i republičkoj vladi, koje su pokazale razumevanje za prioritete u našoj zdravstvenoj zaštiti. 
   Poliklinika Instituta za zaštitu zdravlja dece i omladine Vojvodine u okviru svojih 2.000 kvadrata, obuhvata 44 ambulante, ima 2 lifta i pet ulaza.Kako je još istaknuto, ovim ulaganjem biće postignuto skraćenje čekanja pacijenta, očekuje se da to bude kraće od pola sata, mogućnost direktnog zakazivanja iz domova zdravlja, obavljanje pregleda i dijagnostike koji do sada nisu bili zastupljeni, odnosno jedan novi kvalitet prilikom čekanja u atmosferi bez gužve.
   Današnjem događaju prisustvovali su i pokrajinski sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dr Atila Čengeri, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović i v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković.