Пети интернационални симпозијум Удружења хирурга Србије ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 20 април 2017 12:32
Величина слова

Пети интернационални симпозијум Удружења хирурга Србије започео је данас у просторијама Конгресне сале НИС, у Новом Саду, и на њему ће знања и искуства , у два дана трајања, разменити домаћи и водећи хирурзи и светски лидери из области трансплантационе и минимално инвазивне хирургије.

Главне теме скупа биће лапароскопска и трансплатациона хирургија јетре и панкреаса, али ће бити речи и о лапараскопској хирургији других органа, као што су дебело црево, слезина, надбубрежна жлезда, желудац и једњак.

 

 

Обраћајући се учесницима и поздрављајући госте на почетку скупа, у име Покрајинске владе и  покрајинског секретаријата за здравство,  покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић указао је на значај оваквих скупова где наши стручњаци имају могућност говорити о својим успесима, а у контакту са стручњацима из целог света, усвајати нова знања и размењивати  искуства  под основном премисом образовања и едукације у медицини. Континуирана медицинска едукације веома је важна.

„Нови Сад је домаћин још једног међународног конреса, Петог интернационалног симпозијума хирурга Србије, и то показује да Нови Сад и Војводина заузимају значајно место на здравственој мапи овог региона. Задаци које поставите на овом еминентном скупу, важно је да буду императив у даљим улагањима у здравство. То се посебно очекује од хирургије, краљице медицине, јер је познато да хирурзи не признају будућност која се ствара, него сами стварају будућност.“, нагласио је доц. др Гојковић.