Психосоцијална подршка пацијентима са коагулопатијама у Војводини. ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 26 јун 2017 11:42
Величина слова

Под покровитељством Покрајинског секретаријата за здравство АПВ, у организацији Удружења хемофиличара Србије, у суботу 26.06.17, одржана је иницијална радионица у оквиру пројекта ПСИХОСОЦИЈАЛНА ПОДРШКА ПАЦИЈЕНТИМА СА КОАГУЛОПАТИЈАМА У ВОЈВОДИНИ.

Скуп је отворио председник Управног одбора УХС г-дин Владимир Илијин а потом се испред Покрајинског секретаријата за здравство обратила помоћница Покрајинског секретара за здравство др Снежана Бојанић.

 

У свом обраћању је истакла пуну подршку покрајинског секретара за здравство, доц др ЗоранаГојковића, за овај као и друге пројекте невладиних удружења,нарочито удружења пацијената ,који имају за циљ унапређење квалитета живота оболелих и свеобухватнији приступ и решавање проблема у лечењу осетљивих групација. Наравно,истакла је она,овакав став је проистекао из политике коју Покрајинска влада на целу са Председником Игором Мировићем води и којом за здравство показује велико разумевање и подршку, а нарочито у финансирању опреме и објеката здравствених установа.

Модератори радионице су биле психолошкиње из КЦВ и ИЗЗЗДИОВ а учесници пацијенти,родитељи оболелих и психолози,педагози и социјални радници из болница са територије Војводине.