Секретар Гојковић у посети Сенти ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 30 август 2017 09:10
Величина слова

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио је Општу болницу Сента и Дом здравља Сента, где се упознао са тренутним стањем у овим здравственим установама.

После дугог низа година у Општој болници Сента започео је  рад централне стерилизације.

„Након 35 година колико је стара стерилизација била у функцији и обављала те послове за потребе установе, имамо један од најбољих блокова за стерилизацију на територији Војводине.“, нагласио је секретар Гојковић.
Покрајинска влада је издвојила значајна средства и успела заједно са управом болнице да имплементира комплетно нови блок стерилизације за Општу болницу Сента за шта је издвојено 14 милиона динара.

Секретар Гојковић је навео да je набављена и медицинска опрема  за одељење гинекологије, а за следећу годину су планиране активности везане за инфраструктурна улагања, те ће се после дугог низа година реконструисати и грудно одељење, а план је и изградња једне специјалне онколошке дневне болнице, заједно са постељним капацитетима.

Посета Општој болници Сента и разговор са управом исте, указала је на неке основне и најзначајније потребе које болница има у овом тренутку. Највећи проблеми су везани за  недостатак квалитетених дијагностичких средстава, првенствено ЦТ апарата.

Током посете Сенти, секретар Гојковић је обишао и Дом здравља који се у потпуности обнавља. Том приликом, упознао се  са тренутном  ситуацијом и радом ове здравствене установе, где су у току и радови на обнови и санацији зграде. Реч је о реконструкцији највећег дела Дома здравља из средстава републичког буџета тј. Канцеларије за управљање јавним улагањима у износу од 40 милиона динара.

/фотографија преузета са сајта РТВ Војводина/