Светски дан особа са Даун синдромом – заједно можемо све! ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 21 март 2018 12:57
Величина слова

Светски дан особа са Дауновим синдромом, ове године, обележава се под слоганом „Мој допринос заједници“, који указује на значај да саме особе са Даун синдромом, са свим својим могућностима, али и неким ограничењима,  говоре о својим потребама и жељама и да имају право да у потпуности буду укључене у рад заједнице.

Дан особа са Даун синдромом први пут је обележен 2006.године у великом броју земаља, а Генерална скупштина Уједнињених нација је 2012. године 21. март прогласила за Светски дан особа са Даун синдромом. За дан његовог обележавања симболично је изабран 21. март, јер је у основи Даун синдрома присустност 3 хромозома на 21. хромозомском пару.

 

 

Удружење са подршку особама са Даун синдромом Нови Сад, обележиће Светски дан особа са Дауновим синдромом у објекту Средње школе  ШОСО „Милан Петровић“ Нови Сад у 13.00 часова.

Сви смо рођени за нешто, а једино сви заједно можемо све, тако да особе са Дауновим синдромом не траже лек, него желе да буду прихваћене и да имају право као сви остали.