Покажи да ти је важно! ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 27 април 2018 18:05
Величина слова

Помоћница покрајинског секретара за здравство др Снежана Бојанић данас је у просторијама Месне заједнице Челарево одржала уводно предавање под називом „Покажи да ти је важно!“.

Реч је о заједничкој акцији Покрајинског секретаријата за здравство и Дома здравља „Др Младен Стојановић“ у Бачкој Паланци, а под покровитељством  Општине Бачка Паланка, која почиње реализацију бесплатних, превентивних, мамографских прегледа за жене старије од  50 година, које живе на територији бачкопаланачке општине.

 

„Општина Бачка Паланка има око 4 хиљаде жена на селима које припадају добном узрасту који треба да уради скрининг мамографију. Током прошле године, јавило се само око 300 жена са села за скрининг мамографију, а податак од око 40 новооткривених карцинома дојке, довољан је показатељ који треба да нам укаже на чињеницу да постоји потреба да се жене са села стимулишу за долазак на превентивну мамографију.“, истакла је помоћница покрајинског секретара за здравство др Снежана Бојанић.

Сваког четвртка, почев од 3. маја, по 8 жена, у термину од 8 -11 часова на Одељењу за радиолошку дијагностику у Дому здравља „Др Младен Стојановић“, моћи ће да обави бесплатне мамографске прегледе дојки.

Прегледи ће се обављати, без упута, заказивања и чекања код изабраног лекара, при чему ће превоз на одељење радилогије Дома здравља „Др Младен Стојановић“, као и повратак пацијенткиње, након обављеног прегледа, у место становања, бити организован.

Нађите време за мамографију, не дозволите да Вас болест изненади!