Међународни симпозијум стоматолога и сарадника – 7. и 8. јун ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 07 јун 2018 16:25
Величина слова

Међународни симпозијум стоматолога и сарадника, у организацији Клинике за стоматологију Војводине и под покровитељством Покрајинског секретаријата за здравство, почео је данас и на њему ће у два дана трајања, искуства разменити домаћи и страни стручњаци из области стоматологије.

Клиника за стоматологију Војводине ове године прославља 40 година рада и постојања. Као терцијална здравствена установа која обавља високоспецијализовану специјалистичко-консултативну и стационарну здравствену делатност у првој генерацији је имала 50 уписаних студената.

До јуна 2018. године, на Клиници је дипломирало  1478 студената, завршено је 388 специјализација из свих стоматолошких грана, одбрањено 58 магистарских радова и 53 докторске дисертације.

 

Клиника за стоматологију Војводине тежи континуираном побољшању квалитета пружања здравствених услуга из области стоматологије практичном применом најсавременијих научних и техничких достигнућа, те је одржавање стручних скупова и програма континуиране едукације, као и учешће на домаћим, регионалним и међународним пројектима/симпозијумима, од изузетне важности.

Церемонији свечаног отварања симпозијума присуствовала је и помоћница покрајинског секретара за здравство др Снежана Бојанић, која је том приликом истакла да ће се у наредном периоду наставити тренд подршке превентивним активностима у здравственој заштити и у погледу оралног здравља.

„У години када се прославља 40 година Клинике за стоматологију Војводине, Покрајински секретаријат за здравство у пуној мери пружа подршку раду ове здравствене установе и унапређењу стоматолошке здравствене заштите.“, нагласила је др Бојанић.