Комплетно реновирање и нова опрема Клинике за ОРЛ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 28 август 2018 12:22
Величина слова

Клиника за болести ува, грла и носа Клиничког центра Војводине биће комплетно реновирана до краја октобра. У објекат, у којем се лече оториноларинголошки пацијенти није било значајнијег инвестиционог одржавања од оснивања, 1926. године. За комплетну реконструкцију овог објекта Покрајинска влада је издвојила 16,3 милиона динара.

Осим за реконструкцију и адаптацију објекта Клинике за ОРЛ, Покрајинска влада је у последње две године определила преко 27 милиона динара за куповину нове опреме. Уз раније набављену опрему, значајан искорак представља и набавка нових интегралних радних места која омогућавају најсавременије и најновије дијагностичке процедуре, које раније нису постојале.

 

У току је и набавка нових апарата који омогућавају бољу дијагностику и праћење поремећаја гласа и говора, као и раног откривања тумора.

Тиме је, према наводима крајњег корисника, само у претходне две године обновљено преко 50 одсто опреме за Клинику, која на годишњем нивоу обави преко 100 хиљада различитих прегледа.