Вести
Војномедицински центар Нови Сад обележио 231 годину постојања ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
субота, 11 новембар 2017 08:52

Опширније...Свечаном академијом одржаном вечерас у Конгресном центру Мастер Новосадског сајма, обележена је 231 година постојања и рада Војномедицинског центра (ВМЦ) у Петроварадину.

Свечаности су присуствовали министар одбране Александар Вулин, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Честитајући јубилеј запосленима у најстаријој активној војној болници у Европи, секретар Гојковић је истакао повезаност и солидарност цивилног и војног здравства.

"Симбиоза цивилног и војног здравства, највећим делом, проузрокована је генетским потенцијалом српскога народа - хуманошћу, бригом, емпатијом што је својствено здравственим радницима, и храброшћу, пожртвовањем, љубављу према домовини, што је својствено војнику", рекао је др Гојковић.

Опширније...
 
Светски дан имунизације ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 10 новембар 2017 14:40

Опширније...Сваке године, 10. новембра обележава се Светски дан имунизације, а у циљу наглашавања вакцинације као једне од најуспешнијих јавно здравствених активности којим се велики број смртоносних болести може спречити.
Србија има дугу традицију вакцинације, и у овом тренутку, циљ је одржати  висок ниво вакцинације у земљи. На територији АП Војводине данас се обележава Светски дан имунизације у циљу подизања свести грађана о важности вакцинисања свих-посебно о важности вакцинисања деце.
Вакцинација је сигурна заштита од одређених заразних болести.
Право је сваког детета да буде заштићено од болести које се могу спречити вакцинисањем !
Сигурност и квалитет вакцина, коју нам наука у овом тренутку пружа, најбоља је могућа,  и то је  важно да родитељи схвате.


 
Покрајински секретаријат за здравство успоставља нове услуге у заштити жртава сексуалног насиља ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 07 новембар 2017 16:01

Опширније...На Клиници за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводина данас је одржана конференција за новинаре посвећена успостављању рада пилот центара за жртве сексуалног насиља у Аутономној покрајини Војводини, а у оквиру пројекта Покрајинског секретаријата за здравство „Заустави-заштити-помози – Снажнији институционални одговор на родно засновано насиље у АП Војводини“, који се реализује од 2016. до 2019. године.

Циљ пројекта је успостављање рада седам пилот центара за жртве сексуалног насиља у седам округа у АП Војводини, чиме ће се обезбедити унапређен систем заштите за жене и девојке које су преживеле сексуално насиље и налазе се у процесу изласка из ситуације насиља.

 

Опширније...
 
Потписан Споразум о сарадњи између РТВ-а и Покрајинског секретаријата за здравство ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 26 октобар 2017 13:10

Боља здравствена информисаност и едукација грађана

Опширније...Генерални директор јавне медијске установе „Радио – телевизија Војводине“ др Миодраг Копривица и покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, потписали су данас Споразум о сарадњи.

Овим споразумом успоставља се сарадња у области здравства, ради боље информисаности и едукације грађана АП Војводине , а у вези са здравственим питањима, здравственим васпитањем и здравственим проблемима становништва.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>