Вести
Конференција за медије поводом актуелне епидемиолошке ситуације у покрајини ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 16 новембар 2017 14:24

Опширније...На данашњој конференцији за медије посвећеној актуелној епидемиолошкој ситуацији у покрајини, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић и директор Института за јавно здравље Војводина проф. др Владимир Петровић обавестили су јавност да, у овом тренутку, имамо потврђен један случај малих богиња.

Све здравствене установе на територији Војводине предузеле су потребне активности и мере за спречавање епидемије малих богиња на територији Војводине.

Овим путем, Гојковић и Петровић апеловали су на родитеље да се одазову вакцинацији и што пре вакцинишу своју децу, како би се и на тај начин створио епидемиолошки бедем против ширења заразе.

 

 

 
Институт за кардиоваскуларне болести Војводине обележио четири деценије рада ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 15 новембар 2017 16:53

Опширније...

 

Институт за кардиоваскуларне болести Војводине, на свечаној академији која је одржана данас у Српском народном позоришту у Новом Саду, обележио је 40 година рада.

Настао из потребе да се на просторима Војводине ефикасно лече кардиоваскуларне болести, као најтежи и најчешћи здравствени проблеми на овим просторима, за четири деценија рада, пружајући своје услуге не само пацијентима из Војводине, Институт се сврстао у ред водећих светских институција у области лечења болести срца и васкуларног система.

 

Опширније...
 
Обележен Светски дан борбе против шећерне болести ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 15 новембар 2017 14:15

Опширније...Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић обратио се данас на скупу, поводом обележавања Светског дана борбе против шећерне болести, уз посебан осврт на значај и улогу примарне превенције ове болести .

„На жалост, 450 милиона људи у свету болује од дијабетеса, сваки 11 становник планете има дијабет, а у Србији око 700 хиљада грађана и важно је да се упути порука да је дијабет нешто што се може превенирати“, рекао је доц. др Гојковић.

Сваким даном се унапређује систем здравствене заштите при лечењу пацијената који су оболели од дијабетеса, али у сарадњу са здравственим институцијама, са свим органима власти и медијима, веома је битно да се грађанима Србије упути порука за квалитетан живот и усавајање здравих стилова живота.

Опширније...
 
Саопштење ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 14 новембар 2017 13:24

„Gruppo Zilio“ д.о.о. из Београда -ул. Краља Милана бр. 21, дана 24. августа 2017. године, поднело је Покрајинском секретаријату за здравство – Одељење за санитарну инспекцију Зрењанин, захтев за издавање санитарне сагласности на идејни пројекат за изградњу објекта за јавно снабдевање водом за пиће – фабрике за производњу питке воде у Зрењанину, ул. Михајловачки пут бб.

Решавајући по предметном захтеву, санитарни инспектор Одељења за санитарну инспекцију Зрењанин, дана 12. октобра 2017. године, донео је на основу члана 92. став 1. тачка 3. Закона о општем управном поступку решење којим се одбацује захтев подносиоца.

Након добијања решења „ Gruppo Zilio“ д.о.о., дана 27. октобра 2017. године, уложила је жалбу на решење санитарног инспектора. Поступајући по наведеној жалби, Одељење за санитарну инспекцију, доставило је списе предмета Министарству здравља,  ради одлучивања у другостепеном поступку.

У току је поступак одлучивања по жалби пред  другостепеним органом.

Сектор за санитарни надзор и јавно здравље покрајинског секретаријата за здравство

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>