Вести
Светска недеља борбе против глаукома ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 07 март 2018 13:33

Опширније...У циљу подизања свести о озбиљности глаукома и важности раног откривања и лечења, у свим општим болницама на територији АП Војводине, биће организована и обележена Светска недеља борбе против глаукома, у периоду од 11. марта до 17. марта 2018.године.

Поводом обележавања Светске недеља борбе против глаукома, лекари Клинике за очне болести Клиничког центра Војводине 12. марта 2018. године од 12х до 18х, вршиће проверу интраокуларног (очног) притиска свим заинтресованим грађанима који желе да дођу и провере исти у специјалистичкој Поликлиници КЦВ (сутерен, офтамолошка  амбуланта).

Опширније...
 
Мировић најавио додатних милијарду динара за опремање здравствених установа у Војводини ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Presbiro   
петак, 02 март 2018 12:30

Опширније...У Покрајинској влади данас су директорима 18 здравствених установа чији је оснивач АП Војводина, уручени уговори вредни 400 милиона динара, за набавку медицинских апарата и друге опреме. То су, између осталих, три нова ЦТ-апарата за болнице у Сремској Митровици, Сомбору и Кикинди, као и нова ангио-сала за Клинички центар Војводине, седма по реду у Војводини, чиме ће бити створени услови за адекватан третман неуролошких и васкуларних болести.

Уговоре је уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је рекао да је Покрајинска влада, уз залагање самих здравствених установа у Војводини, успела да заустави негативне процесе у здравственом систему на територији Војводине и да ову област стави у врх приоритета.

Опширније...
 
Обележен почетак радова на изградњи новог објекта Дечије болнице за магнетну резонанцу ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста presbiro   
четвртак, 01 март 2018 14:23

Опширније...Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас обележавању почетка радова на изградњи новог објекта за магнетну резонанцу у оквиру Дечије болнице и свечаности на којој је уручена донација НИС-а.

Покрајинска влада определила је за Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду 100 милиона динара за набавку магнетне резонанце и више од 23 милиона динара за изградњу новог објекта у коме ће бити смештена.

Биће ово најбољи дијагностички апарат у нашој земљи, јер ће омогућити дијагностику и новорођене деце.

„Показујемо да је могуће заједничким снагама постићи велике резултате. Наставићемо и у 2018. години са подршком и обезбеђивањем најбољих здравствених услова, како за наше најмлађе тако и за целокупан здравствени систем“, рекао је председник Мировић.

Опширније...
 
Објављено решење о додели средстава здравственим установама ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 21 фебруар 2018 14:58

На основу члана 16. став 5. и 24. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи (''Службени лист АПВ'', бр. 37/14, 54/14-др.одлука, 37/16 и 29/17), члана 10. став 2. Правилника о поступку и критеријумима за распоређивање буџетских средстава Покрајинског секретаријата за здравство у вршењу оснивачких права над здравственим установама чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина (''Службени лист АПВ'', број 2/18) у вези са Финансијским планом Покрајинског секретаријата за здравство за 2018. годину и Решењем о покретању поступка за доделу средстава путем јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство број:138-401-16/2018 од 4. јануара 2018. године, покрајински секретар за здравство, доноси

Р Е Ш Е Њ Е
О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ПO ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ
ОДНОСНО СУФИНАНСИРАЊЕ ИЗГРАДЊЕ, ОДРЖАВАЊА И ОПРЕМАЊА
ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА У 2018. ГОДИНИ


Решење можете погледати и преузети из менија:: документи: Конкурс-здравствене установе 2018


 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>