Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ПРЕВЕНЦИЈЕ РАКА ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ (21.-27. ЈАНУАР 2019.ГОДИНЕ) ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 23 јануар 2019 14:33
Величина слова

Опширније...

Рак грлића  материце  још увек је озбиљан јавноздравствени  проблем у целој Европи. 2007. године започето је обележавање Европске недеље превенције  рака  грлића материце, а  од  2013. године, у нашој земљи, стартује Национални  програм  превенције овог обољења.
Према  последњим  подацима  Института  за  јавно  здравље  Војводине за 2017.годину, рак  грлића  материце  је  на  4. месту са 318  оболелих  жена (6,7%) од  укупног  броја  карцинома  код  жена на територији Аутономне покрајине Војводине,  а  тек  на  6. месту по  узроцима  смртности  жена од  рака (4,2%).  Ипак, тумори  су  и  даље  водећи  узрок хоспитализације у  Аутономној покрајини Војводини,  са  15,6%  од  укупног  броја  лечених  грађана  у  болницама.

 

 

Опширније...
 
Покрајински секретаријат за здравство расписао је три јавна конкурса за доделу средстава здравственим установама ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 15 јануар 2019 12:36
Величина слова

Покрајински секретаријат за здравство 15. јануара 2019. године расписао је три јавна конкурса за доделу средстава здравственим установама чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина у складу са Планом мреже здравствених установа. Наведени јавни конкурси објављени су у дневном листу ''Дневник'' 15. јануара 2019. године, ''Службеном листу АПВ'', број 4/19, на интернет страници Покрајинског секретаријата за здравство www.zdravstvo.vojvodina.gov.rs. и на огласној табли истог.

 
Општа болница у Кикинди добила нови ЦТ апарат ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 15 јануар 2019 12:23
Величина слова

Опширније...

 

У Општој болници у Kикинди почео је са радом нови ЦТ апарат. Због честих кварова старог апарата у кикиндској болници стварале су се листе чекања, али и додатни трошкови.

Због тога је Покрајинска влада издвојила 27 милиона динара за куповину новог најсавременијег ЦТ апарата, који ће бити намењен за дијагностичке процедуре за све грађане Севернобанатског округа.

 

 

Опширније...
 
Покрајинска влада следеће године наставља са улагањима у здравство ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 27 децембар 2018 22:55
Величина слова

Опширније...

 

Покрајинска влада је у 2018. години у здравство уложила 2,5 милијарде динара и то је највећи новац који је икада издвојен за здравство у покрајини.

У наредној години буџет за здравство биће 2,59 милијарди динара, чиме ће бити настављен континуитет улагања у здравствени систем у Војводини.

Највише новца у 2018. години потрошено је за набавку медицинских дијагностичких апарата, инфраструктурно улагање, израду пројеката за нове реконструкције, али и у посебне програме здравствене заштите.

 

 

 

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 6 од 56