Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
У Каменици после 63 године нова Клиника за кардиологију ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 13 јануар 2020 12:27
Величина слова

 

Опширније...

 

Први пут од оснивања Института за кардиоваскуларне болести Војводине, по највишим стандардима за здравствене установе овог типа, урађена је свеобухватна реконструкција и адаптација Клинике, која има 90 болесничких постеља и најсавременију лабораторију.

Приликом посете Клиници за кардиологију, покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић подсетио је на то да је у претходне три године, само за овај Институт, у медицинску опрему и инфраструктурне радове уложено 450 милиона динара.

 

 

Опширније...
 
Унапређење сарадње у здравству АП Војводине и Републике Српске ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 06 децембар 2019 17:24
Величина слова

Опширније...

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић састао се данас са делегацијом Владе Републике Српске на челу са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Аленом Шеранићем.
На састанку се разговарало о заједничким проблемима здравствене заштите који дотичу обе регије и могућностима за њихово решавање.

Како је рекао секретар Гојковић, здравствене установе у Војводини већ неколико година имају успешну сарадњу с Републиком Српском, а овим сусретом договорено је подизање сарадње на виши ниво, чиме ће се унапредити и пружити боља услуга пацијентима, а заједничким радом омогућити и учешће у различитим стратешким медицинским пројектима у будућности.

Посебан аспекат сарадње огледаће се у стручном усавршавању здравствених радника свих профила, размени знања и информација о актуелним медицинским темама и проблемима, а већ је и конкретизована посета здравствених радника сарајевско-романијске регије Клиничком центру Војводине.

 
Почела реконструкција Клинике за гинекологију и акушерство у Новом Саду ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 05 децембар 2019 16:58
Величина слова

Опширније...

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на Клиници за гинекологију и акушерство у Новом Саду, где је започета реконструкција ламела Б и Ц, укупне површине 2600 квадратних метара, за шта је Покрајинска влада издвојила 190 милиона динара.

Реч је о радовима који су почели још 2008. године у време бивше Покрајинске владе, током чијег је мандата проневерено, према налазу судског вештака 300 милиона динара.

„Започели смо радове на реконструкцији ове клинике, које је требало завршити пре деценију.

 

 

 

Опширније...
 
Лекари у Војводини обележили јубилеј ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 18 новембар 2019 14:46
Величина слова

Опширније...Свечаном седницом Скупштине Регионалне лекарске коморе Војводине обележено је 90 година од оснивања Лекарске коморе Дунавске бановине и 15 година од поновног почетка рада Лекарске коморе Војводине.

Године 1929. Министарство социјалне политике и народног здравља Краљевине Југославије донело је одлуку о новој територијалној подели лекарских комора у држави. На тадашњој територији коју је покривала Лекарска комора за Србију, Војводину и Срем постојале су четири лекарске коморе са укупно 2000 чланова. Данас само Регионална лекарска комора Војводине има преко 7800 чланова.

Обраћајући се присутним члановима Скупштине, покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић подсетио је на то да нема већег напретка за једно друштво од здраве нације. Зато држава, како је рекао секретар Гојковић, континуирано ради на побољшању материјалног статуса и услова рада свих запослених у здравственом сектору, али и на едукацији и усавршавању лекара, јер је то основа за здраву популацију, а самим тим и за просперитет друштва у целини.

Лекарска комора Војводине основана је 2004. године као независна и професионална организација лекара, а од 2005. године, када је донет Закон о коморама, наставила је са радом у оквиру Лекарске коморе Србије, као Регионална лекарска комора Војводине.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 68