Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
СРПСКО РУСКИ ПУЛМОЛОШКИ ДАН ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
субота, 09 март 2019 18:00
Величина слова

Опширније...

 

Покрајински секретар за здравство доц.др Зоран Гојковић отворио је Први национални симпозијум с међународним учешћем “Српско-руски пулмолошки дан”. После дугогогдишње пријатељске сарадње са врхунским руским пулмолозима Институт за плућне болести Војводине и Удружење “Медицина ДМД” из Новог Сада организовали су Први српско-руски пулмолошки симпозијум, који је акредитован одлуком Здравственог савета. Тема овогодишњег, првог симпозијума биле су хроничне опструктивне болести плућа.
Поздрављајући најеминентније руске пулмологе, покрајински секретар за здравство доц.др Зоран Гојковић истакао је да две земље, осим пријатељских односа, имају много тога заједничког, као што су историја, вера и традиција, а оваквим сусретима потврђују и веома успешну сарадњу у области медицине и здравства.

 

 

 

 

Опширније...
 
Интерни конкурс за попуњавање извршилачког радног места у покрајинском секретаријату за здравство ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 06 март 2019 10:43
Величина слова

Расписан је интерни конкурс за попуњавање извршилачког радног места у покрајинском секретаријату за здравство, радно место санитарни инспектор у Одељењу за санитарну инспекцију Нови Сад у звању саветник. Садржај конкурса можете видети путем линка или у категорији Конкурси- запослење и преузети образац изјаве.

 
СВЕТСКИ ДАН РЕТКИХ БОЛЕСТИ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 28 фебруар 2019 13:52
Величина слова

Опширније...У Европској унији, ретку болест има 6–8% популације, док у Србији око 450 хиљада особа има неку ретку болест. Процењује се да у свету постоји од 6000 до 8000 различитих ретких болести.
Ове болести су често животно угрожавајуће, хроничне, прогресивне и значајно нарушавају квалитет живота оболелих и њихових породица. Око 80% ретких болести су генетског порекла. Остале су последица инфекција, алергија, утицаја фактора животне средине или су дегенеративне и пролиферативне.
На иницијативу Европске асоцијације удружења оболелих од ретких болести, дванаесту годину за редом, последњег дана фебруара, обележава се Међународни дан ретких болести.
Квалитет живота особа са ретким болестима и њихових породица не зависи само од тежине болести и доступности лечења, већ и од адекватне психосоцијалне и шире друштвене подршке.
Тема овогодишњег Међународног дана ретких болести је превазилажење недостатака у координацији између система здравствене и социјалне заштите.  Акценат се ставља на превођење, са искључиво медицинског домена у систем социјалне заштите на локалном и националном нивоу, нарочито јер се оболели сусрећу са стигматизацијом, изолацијом и дискриминацијом.

 
У здравствени систем АП Војводине у протекле две и по године уложено више од пет милијарди динара ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 25 фебруар 2019 12:40
Величина слова

Опширније...

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас реконструисану Клинику за ортопедску хирургију и трауматологију Клиничког центра Војводине, истичући да је у здравствени систем АП Војводине, у протекле две и по године, уложено пет милијарди динара.

„Покрајинска влада је за радове на реконструкцији Клинике за ортопедију КЦВ и набавку најсавременије медицинске опреме издвојила 114 милиона динара. Сви радови су завршени у најкраћем року и овај објекат ће следеће недеље отворити врата за пацијенте“, рекао је председник Мировић.

 

 

 

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 62