Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Светски дан детета ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 20 новембар 2017 11:09
Величина слова

Опширније...Светски дан детета, установљен од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954.године, међународни је догађај који се слави 20.новембра, са циљем да промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом у свету.

На данашњу дан обележава се годишљица Конвенције о правила детета и указује да сва деца имају права из ове Конвенције, без обзира на то ко су, где живе, којим језиком говоре, да ли су сиромашни или богати, којој религији или култури припадају, да ли имају неку сметњу или инвалидитет.

Поводом обележавања Светског дана детета, бројне здравствене установе на територији Војводине одржаће пригодне свечаности, у виду радионица и представа за децу, како би се и на тај начин скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

Опширније...
 
Светски дан превремено рођених беба – мали хероји! ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 17 новембар 2017 13:54
Величина слова

Опширније...Дан 17. новембар обележава се као Светски дан превремено рођених беба, почев од 2011. године, када је званично  уврштен у календар СЗО –Светске здравствене организације (WHO) као дан подизања свести о свим изазовима са којима се сусреће недоношче, о информисању о једноставним, а делотворним решењима и о саосећању за чланове породице превремено рођене деце.
У свету је учесталост превремог порођаја око 10 одсто, а у Србији 6,8 одсто што говори у прилог томе да је то значајан здравствени проблем због чега инвестирање у превенцију превременог порођаја треба да буде приоритетан и континуирани задатак.
Увиђајући значај овог проблема лекари Опште болнице Суботица, обележиће данашњи дан гостовањем на локалним медијима, где ће указати на значај бриге о превремено рођеној деци.


 

Последње ажурирано петак, 17 новембар 2017 13:56
 
Конференција за медије поводом актуелне епидемиолошке ситуације у покрајини ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 16 новембар 2017 14:24
Величина слова

Опширније...На данашњој конференцији за медије посвећеној актуелној епидемиолошкој ситуацији у покрајини, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић и директор Института за јавно здравље Војводина проф. др Владимир Петровић обавестили су јавност да, у овом тренутку, имамо потврђен један случај малих богиња.

Све здравствене установе на територији Војводине предузеле су потребне активности и мере за спречавање епидемије малих богиња на територији Војводине.

Овим путем, Гојковић и Петровић апеловали су на родитеље да се одазову вакцинацији и што пре вакцинишу своју децу, како би се и на тај начин створио епидемиолошки бедем против ширења заразе.

 

 

 
Институт за кардиоваскуларне болести Војводине обележио четири деценије рада ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 15 новембар 2017 16:53
Величина слова

Опширније...

 

Институт за кардиоваскуларне болести Војводине, на свечаној академији која је одржана данас у Српском народном позоришту у Новом Саду, обележио је 40 година рада.

Настао из потребе да се на просторима Војводине ефикасно лече кардиоваскуларне болести, као најтежи и најчешћи здравствени проблеми на овим просторима, за четири деценија рада, пружајући своје услуге не само пацијентима из Војводине, Институт се сврстао у ред водећих светских институција у области лечења болести срца и васкуларног система.

 

Опширније...
 
Обележен Светски дан борбе против шећерне болести ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 15 новембар 2017 14:15
Величина слова

Опширније...Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић обратио се данас на скупу, поводом обележавања Светског дана борбе против шећерне болести, уз посебан осврт на значај и улогу примарне превенције ове болести .

„На жалост, 450 милиона људи у свету болује од дијабетеса, сваки 11 становник планете има дијабет, а у Србији око 700 хиљада грађана и важно је да се упути порука да је дијабет нешто што се може превенирати“, рекао је доц. др Гојковић.

Сваким даном се унапређује систем здравствене заштите при лечењу пацијената који су оболели од дијабетеса, али у сарадњу са здравственим институцијама, са свим органима власти и медијима, веома је битно да се грађанима Србије упути порука за квалитетан живот и усавајање здравих стилова живота.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>