Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Завршна конференција пројекта „Заустави-Заштити-Помози“ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 17 децембар 2018 22:06
Величина слова

Опширније...

Само прошле године у Србији је убијено 26 жена, а од почетка ове године чак 30 жена биле су жртве насиља.Према подацима Министарства унутрашњих послова Републике Србије, за првих шест месеци ове године, насилницима је изречено 14.218 хитних мера, од чега су 4.282 мере привременог удаљења учиниоца из заједничког боравка, док је у 9.936 случајева изречена мера привремене забране учиниоцу да контактира жртву насиља и прилази јој.

Покрајински секретаријат за здравство је током претходне три године спровео пројекат „Заустави-Заштити-Помози - Снажнији институционални одговор на родно засновано насиље у АП Војводини“, који подржава Поверенички фонд Уједињених нација за подршку акцијама елиминисања насиља према женама.

На завршној конференцији која је данас одржана, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић истакао је да је најзначајнији допринос овог пројекта оснивање седам Центара за жртве сексуалног насиља у седам градова у Војводини.

 

 

Опширније...
 
Р Е Ш Е Њ Е О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ПO ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ОДНОСНО СУФИНАНСИРАЊЕ ХИТНИХ КАПИТАЛНИХ ПОПРАВКИ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА У 2018. ГОДИНИ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 11 децембар 2018 08:08
Величина слова
 
Око 300 стручњака из света и земље у Новом Саду размењују искуства у лечењу карцинома плућа ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
субота, 01 децембар 2018 16:11
Величина слова

Опширније...

У Војводини годишње 1600 људи оболи од карцинома плућа, а код мушкараца је број новодијагностикованих болесника са карциномом бронха на првом месту међу свим малигним обољењима. Због тога Покрајинска влада чини све напоре да омогући здравственим установама најсавременије дијагностичке и терапеутске процедуре којима се ова опака болест лечи.

На свечаности повом одржавања 17. Европског конгреса о карциному бронха, који се овог викенда одржава у Новом Саду, покрајински секретар за здравство Доц. др Зоран Гојковић истакао је да је борба против ове болести један од приоритета здравственог система Војводине.

 

 

Опширније...
 
Међународна кампања „16 дана активизма против насиља над женама“ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 29 новембар 2018 07:49
Величина слова

Опширније...Међународна кампања „16 дана активизма против насиља над женама“

Када кажем НЕ, мислим НЕ!

Због насиља у породици, само од почетка ове године изречено је укупно 23.118 хитних мера, од чега око 7.000 привременог удаљења починиоца из стана. На жалост, у породичном и партнерском насиљу, сваке године буде убијено више десетина жена. Само прошле године, убијено је њих 26, а у првој половини ове године чак 20 жена биле су жртве насиља.  Доношењем и почетком примене Закона о спречавању насиља у породици, учињен је значајан напредак у ефикасном одговору државе на појаву насиља, а приметна је и квалитетнија сарадња надлежних државних органа у његовом сузбијању.
Поводом међународне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“, Покрајински секретаријат за здравство, представио је у Вршцу резултате и искуства прве године рада пилот Центра за жртве сексуалног насиља.

Опширније...
 
Јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места у покрајинском секретаријату за здравство ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 23 новембар 2018 10:25
Величина слова

Расписан је јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места у покрајинском секретаријату за здравство, радно место за односе са јавношћу у звању млађи саветник. Садржај конкурса можете видети путем линка или у категорији Конкурси- запослење и преузети образац изјаве.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>