Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Покрајинска влада обезбедила нову ангио-салу за Ургентни центар КЦВ вредну 70 милиона динара ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 31 октобар 2018 14:38
Величина слова

Опширније...Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас нову ангио-салу за неуролошке, абдоминалне и периферне интервентне процедуре у Ургентном центру Клиничког центра Војводине, за коју је из покрајинског буџета издвојено 70 милиона динара, истакавши, да је ово један од најзначајнијих помака у обезбеђивању услова за квалитетнију здравствену заштиту у АП Војводини.
„Мождани удар је често обољење са израженим степеном смртности и набавка овог ангиографског апарата пружиће шансу пацијентима да са минималним последицама по здравље, комплетна процедура од прве дијагностике до доласка у КЦВ буде урађена у кратком временском року“, рекао је председник Мировић.

 

 

 

Опширније...
 
Покрајинска влада купује покретни мамограф ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 24 октобар 2018 11:08
Величина слова

Опширније...У Србији сваке године од последица рака дојке умре 1600 жена, а региструје се 4600 новооболелих.

С обзиром на то да је узрок рака дојке и даље непознат, од суштинске је важности да се болест на време открије. Нажалост, на организован скрининг мамографијом, који се у нашој земљи спроводи код жена старости од 50-69 година, још увек се врло мало жена редовно одазива, па се здравственим установама јављају углавном кад тумор узнапредује, чиме је крајњи исход лечења у таквим случајевима поражавајући.

Покрајински секретаријат за здравство од следеће године први пут започиње посебан програм скрининга који ће омогућити свим женама у Војводини да обаве мамографски преглед.

 

 

Опширније...
 
100 година Друштва лекара Војводине ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 24 октобар 2018 10:12
Величина слова

Опширније...

Покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић присуствовао је обележавању стогодишњице Друштва лекара Војводине.

У Галерији новосадског огранка САНУ где је свечано обележен јубилеј ДЛВ, отворена је и изложба уметничких радова "Меdici pro arte", коју су приредиле Секција за уметност Друштва лекара Војводине и Секција за уметност, културу и хуманост Српског лекарског друштва.

 

 

 

Опширније...
 
На територији целе аутономне покрајине Војводине јуче је обележен Светски дан срца ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
недеља, 30 септембар 2018 14:02
Величина слова

Опширније...Бесплатни превентивни прегледи организовани су у 44 Дома здравља и 9 општих болница у Војводини, а доктори Института за кардиваскуларне болести из Сремске Каменице грађане су прегледали у Петроварадину.

У 54 здравствене установе прегледано је укупно 2884 грађана.

Покрајински секретаријат за здравство захваљује се свим грађанима и здравственим радницима који су подржали ову акцију.

Овогодишњи Светски дан срца обележавао се широм планете у знаку обећања самом себи, свима које волимо, целом свету: „Шта ја могу одмах да учиним да се побринем за своје срце, за твоје срце...за сва наша срца?“

 

Опширније...
 
Светски дан срца - 29. септембар ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 27 септембар 2018 10:39
Величина слова

Опширније...Овогодишњи Светски дан срца 29.септембар обележава се широм планете у знаку обећања самом себи, свима које волимо, целом свету: “Шта ја могу одмах да учиним да се побринем за своје срце, за твоје срце...за сва наша срца?“

Према подацима Светске здравствене организације Србија је друга у Европи по учесталости умирања од кардиоваскуларних болести. Сваког сата у Србији умре шест особа од кардиоваскуларних болести, а сваког дана у нашој земљи 45 особа доживи инфаркт.

У Војводини је број инфаркта у 2016.години био 2888, а у 2017.години чак 4405 пацијената доживело је срчани удар. Сваки минут кашњења у пружању помоћи код срчаног удара односи и 13 дана живота, под условом да пацијент преживи.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>