Девети Француско – српски онколошки конгрес – израз пријатељства француског и српског народа ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 16 март 2018 12:07
Величина слова

Девети Француско – српски онколошки конгрес  започео је данас у просторијама Ректората Универзитета у Новом Саду и на њему ће знања и искуства, у два дана трајања, разменити домаћи и француски стручњаци из области која се бави дијагностичко-терапијским савременим трендовима лечења малигних болести.

Конгрес, који је израз пријатељства лекара Болнице Тенон из Париза и лекара Института за онкологију Војводине, званично су отворили доц. др Ференц Вицко, државни секретар Министарства здравља, др Снежана Бојанић, помоћница покрајински секретара за здравство, проф. др Зоран Радовановић, директор Института за онкологију Војводине и проф. др  Jean - Pierre Lotrz, почасни грађанин Новог Сада, и том приликом указали на важност одржавања оваквих скупова експерата, ради остваривања чврстих веза и плодоносне сарадња, у циљу унапређења здравља и квалитета живота пацијената.

На Француско – српском онколошком конгресу,  који прати најактуелније новости из области онкологије и представља један од најзначајних онколошких скупова у нашој земљи, биће речи о новим методама у имиџинг дијагностици, новим-иновативним лековима у лечењу онколошких пацијената, као и о њиховом свеобухватном лечењу.