Мировић: Унапређујемо здравствени систем ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Pres biro   
понедељак, 23 јул 2018 14:23
Величина слова

Радови на реконструкцији дела објекта Специјалне болнице за плућне болести „Др Будислав Бабић“ у Белој Цркви биће завршени у наредних месец и по дана, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка те болнице, поручивши да се ствари у области здравства у АП Војводини мењају на боље.

„Покрајинска влада је за реконструкцију овог објекта и набавку савремене медицинске опреме, међу којима је и рендген, издвојила више од 40 милиона“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је ово значајна болница за цео регион и да је стога Покрајинска влада одлучила да је, након деценија занемаривања, реконструише, модернизује и опреми савременом опремом.

„Унапређење здравственог система је део наше и националне стратегије и сигуран сам да ћемо, корак по корак, успети да остваримо наше циљеве“, навео је председник Мировић.

Директор Специјалне болнице за плућне болести „Др Будислав Бабић“ Југа Будиша рекао је да када су сви дигли руке од те установе, Покрајинска влада је уложила средства, захваљујући којим данас имају репрезентативан објекат у којем ће се пацијенти лечити по најсавременијим дијагностичким процедурама.