Вести
Терапија додиром ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
уторак, 12 јул 2016 08:30

Опширније...Јуче је у школи за основно и средње образовање „Милан Петровић“ са домом ученика у Новом Саду Покрајински секретаријат за зравство у сарадњи са Асоцијацијом за алтернативно старање о деци „Фамилиа“ из Београда, организовао Информативни састанак о обуци за терапеутски додир и педијатријску масажу за децу са сметњама у развоју (укључујући церебралну парализу, Даунов синдром, трауматске повреде мозга), децу са емоционалним траумама (нарочито ону која су на смештају у домовима и другу обухваћену системом социјалне заштите) и децу са аутизмом по лиценцираном програму Lidlle  Kids фондације из Ванкувера.

На састанку су утврђене потребе ове деце, као и одгајатеља и стручњака који су укључени у њихову бригу за овом методом.

 

Опширније...
 
Директори сва три института у Сремској Каменици потврдили: Каменица 2 није у употреби ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста aдминистратор   
четвртак, 30 јун 2016 12:47
Несхватљиво је да од 11. фебруара 2008. године па до данас, Каменица 2 није прорадила, а уложено је скоро 3,5 милијарди динара.

Опширније...

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић је данас са проф. др Александром Реџеком, директором Института за кардиоваскуларне болести Војводине, проф. др Милошем Лучићем, директором Института за онкологију Војводине и проф. др Браниславом Перином, директором Института за плућне болести Војводине у Сремској Каменици обишао објекат Каменица 2.

Приликом примопредаје дужности између старог и новог секретара из веома опширне документације установљене су бројне нелогичности везане за реализацију пројекта и изградњу објекта Каменица 2. У писаним извештајима упућеним покрајинском секретару, директори сва три института су изјавили да Каменица 2 као објекат није у функцији, што је и био разлог данашњег састанка.

Од 21. априла ове године, три дана пред изборе, када је бивши председник покрајинске владе Бојан Пајтић са сарадницима помпезно отворио и ставио у употребу Каменицу 2, па до данас ни један пацијент није лечен у овом објекту.


Опширније...

„Појединци и институције на челу са бившом Покрајинском владом и Управом за капитална улагања су озбиљно обманули јавност у вези са функцијом објекта Каменица 2. Овај објекат нема ни грађевинску, ни употребну дозволу у овом тренутку, а тек пре три недеље је добијена сагласност од Агенције за заштиту од јонизујућег зрачења и нуклеарну сигурност Србије.“ – нагласио је Доц. др Гојковић.

Даљим увидом у документацију утврђено је да не изостају ни финансијски проблеми и бројне су нелогичности везане за изградњу Каменице 2. За велики део опреме поступак јавних набавки још није ни покренут.

„Сва спорна документација везана за све инвестиције у здравству на територији АП Војводине из претходног периода, биће прослеђена надлежним органима ради утвђивања одговорности и кривице за све оне који су се играли са најважнијим друштвеним добром, а то је здравље и живот грађана. Један од кључних задатака Покрајинске владе биће да поврати укаљани углед институтима у Сремској Каменици.“ – закључио је Гојковић.

Опширније...

 
Покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић обишао повређене у Општој болници у Зрењанину ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
субота, 02 јул 2016 15:26

Опширније...Покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић изјавио је данас у Зрењанину да је у ноћашњој трагедији у Житишту пет особа погинуло, а 20 рањено, од којих је једна особа у тешком стању и она је смештена у Клинички центар Војводине.

Гојковић је казао да је хоспитализовано 20 особа од којих се 14 налази у Општој болници у Зрењанину, двоје повређених је у Клиничком центру Србије у Београду, троје у Клиничком центру Војводине, а једна особа смештена је на Институту за плућне болести у Сремској Каменици.

"Свих 14 повређених који су смештени у Зрењанину су у стабилном здравственом стању, два лица која су смештена у КЦ Србије у Београду су оперисана и нису животно угрожена, од три лица смештена у КЦ у Новом Саду два су оперисана и стање им је стабилно док је треће лице у тешком здравственом стању, а повређени који је смештен у Сремској Каменици, такође је ван животне опасности", рекао је Гојковић.

Опширније...
 
Покрајинска влада: 6,4 милиона за поправку ангио сале на Институту за КВБ Војводине ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
четвртак, 30 јун 2016 06:45

Опширније...На иницијативу председника Покрајинске владе Игора Мировића, на јучерашњој седници Владе, донето је решење о издвајању финансијских средстава у висини од 6,4 милиона динара са текуће буџетске резерве, ради хитне поправке ангио сале на Институту за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици.

Једна од првих одлука нове Покрајинске владе, упркос тешкој ситуацији у којој се налази покрајински буџет, била је да се пронађу неопходна средства за решавање овог важног сегмента нашег здравства, које се одражава на здравље наших грађана.

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић истакао је да је на овај начин ургентно одговорено на молбу Института за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици, чији проблем са ангио салом траје већ два месеца, а да и поред перманентног обраћања бившој Влади АПВ, нико од надлежних није реаговао на овај кључни системски проблем који се, између осталог, тиче и лечења акутног инфаркта срца.Ресорни секретар је навео чињеницу да је и друга ангио сала, у овој чувеној здравственој установи на ивици рада, те да ће међу приоритетним задацима нове Покрајинске владе, посебно место заузимати брига за здравље свих грађана Војводине.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 66 67 Следећа > Крај >>