Вести
Покрајински секретар за здравство посетио Институт за плућне болести Војводине ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 30 новембар 2017 17:21

Опширније...Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио је данас Институт за плућне болести Војводине, у Сремској Каменици, поводом радова на адаптацији, санацији и реконструкцији дела простора Института, као и у вези са набавком новог РТГ апарата.

„Током 2017. године успели смо да набавимо нови РТГ апарат са дигитализованом сликом и информатичком подршком, неинвазивне и инвазивне медицинске апарате и мониторе, нове бронхоскопе, а оно што је посебно важно јесте да је на Институту за плућне болести Војводине зановљено 35 кревета за интензивну негу“, изјавио је секретар Гојковић.

За овај пројекат, Покрајинска влада је током 2017. година издвојила 49 милиона динара.

Опширније...
 
Светски дан борбе против ХИВ-а ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 30 новембар 2017 17:18

Опширније...

 

Светски дан борбе против ХИВ-а, 1. децембар и ове године биће обележен низом актовности у здравственим установама у Војводини.

Опште болнице Вршац и Врбас организоваће ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА –бесплатно тестирање на ХИВ и саветовање, док ће остале опште болнице овај дан обележити предавањима завршним разредима средњих школа, конференцијама за штампу и гостовањима на локалним ТВ и радио станицама. У просторијама Kлиничког центра Војводине биће  организована конференција за штампу.

Опширније...
 
Реч струке – промоција чаописа „Реч лекара Клиничког центра Војводине“ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 29 новембар 2017 16:41

Опширније...

 

Промоција првог броја часописа „Реч лекара Клиничког центра Војводине“ одржана је данас у просторијама Управне зграде Клиничког центра Војводине.

У жељи да се залагање и успеси истакнутих стучњака КЦВ забележе, да се прати реч струке и  стручног напредка лекара Клиничког центра Војводине, овај часопис представља  напор свих запослених лекара да се остави писани траг  о раду ове здравствене установе.

Часопис је промотивног, али и едукативног карактера.

 

Опширније...
 
Дан „Бање Кањижа“ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 24 новембар 2017 15:31

Опширније...Данас је свечано обележен јубилеј - 104 године од постојања Специјалне болнице за рехабилитацију „Бања Кањижа“, чији оснивач је АП Војводина.
Тим поводом, уприличено је и отварање адаптираног базенског простора у оквиру лечилишта, како би се лечење различитих врста реуматизма и последица трауме, по чему је Бања Кањижа надалеко позната, подигло на виши ниво.

Током првог века постојања, бања се развила у савремену болницу за рехабилитацију која данас, уз примену најсавременијих метода, пружа не само здравствене услуге рехабилитације, него и услуге здравтсвено бањског туризма.

Боравак у Бањи Кањижа, такође омогућава релаксацију, регенерацију, рекреацију, превенцију и негу лепоте, што су туристички потенцијали који се ужурбамо развијају.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>