Вести
Дом здравља „Нови Сад“ – првих 50 година посвећених Вама ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 25 октобар 2017 15:36

Опширније...Свечаном академијом, у амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду, данас је обележен значајан јубилеј – педесет година рада Дома здравља „Нови Сад“ , највеће установе примарне здравствене заштите у Републици Србији.

Дом здравља „Нови Сад“  данас постоји као јединствена целина коју чине службе и уже организационе јединице: огранци, здравствене станице и амбуланте у оквиру којих су одељења и одсеци.

У току прошле године пружено је близу осам милиона различитих здравствених услуга, тако да Дом здравља „Нови Сад“ има важну улогу у премошћавању примарног и терцијарног нивоа здравствене заштите.

Опширније...
 
24.октобар - пинк октобар – месец борбе против рака дојке ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 24 октобар 2017 12:48

Опширније...Октобар месец посвећен је борби против рака дојке и широм света обележава се низом манифестација  како би се подигла свест о значају превенције и раног откривања рака дојке, као и пружила подршка женама које су се већ суочиле са овом болешћу.

Тим поводом, а у циљу обележавања 24. октобра -  Светског дана борбе против рака дојке, удружење „Асоцијација за унапређење здравља Нови Сад“ одржаће данас трибину „Живот без ризика“, у просторијама Високе школе струковних студија за образовање васпитача, са почетком у 18 часова.

Циљ обележавања Међународног месеца борбе против рака дојке јесте подстаћи жене да се редовно јављају на превентивне прегледе, јер је то најбољи начин да се болест дијагностикује на време, а самим тим  повећа и степен излечења.

Опширније...
 
„Помоћ болном човечанству“ - Русанда - 150 година постојања лечилишта ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 20 октобар 2017 12:41

Опширније...У просторијама Специјалне болнице за рехабилитацију „Русанда“, 20. октобра, обележен је вредан јубилеј – 150 година постојања лечилишта, од како се у овој установи људи лече блатом пелоидом.

Бања је пре 150 година настала на обали језера, управо захваљујући лековитости пелоида, а 1867. године је званично почела са радом, као задужбина Јосифа и Ане Клаић.  У давним временима су распредане многе легенде о лековитости русандског блата. Први пут су стручњаци потврдили лековитост пелоида из језера у ХIX веку у Царској академији у Бечу.

Опширније...
 
40 година трансплатације матичних ћелија хематопоезе у Клиничком центру Војводине ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 20 октобар 2017 16:35

Опширније...У Скупштини АП Војводине, данас је свечано облежено 40 година трансплатације матичних ћелија хематопоезе у Клиничком центру Војводине (КЦВ), стручним састанком под називом „Трансплатација матичнх ћелија хематопоезе у Клиничком центру Војводине: искуство, могућности и будућност“.

На Клиници за хематологију КЦВ, 1977.године урађена је трансплатација матичних ћелија хематопоезе, метода која се примењује код малигних и немалигних болести. Од тада до данас, трансплатација матичних ћелија хемопотеозе на Клиници за хематологију стално се развија, како у технолошком смислу, тако и у едукативном аспекту - формирањем оспособљеног и стручног кадра за рутинско спровођење трансплатационе медицине.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>