Бржа и боља дијагностика за најмлађе грађане Војводине

„После 35 година, Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине има нови рентген апарат. На истом ће, на годишњем нивоу, експозицијом бити подвргнуто више од 20 хиљада пацијената. Тиме се знатно унапређује рад Института, као најреферентније куће за лечење најмлађих грађана Војводине, где се на годишњем нивоу обави преко сто тридесет хиљада прегледа и преко једанаест хиљада хоспитализација “, нагласио је доц. др Гојковић.

 

Секретар Гојковић је посебно истакао чињеницу да се набавком новог РТГ апарата, не само унапређује квалитет рада Института, него се максимално утиче на безбедност деце, обзиром да ће зрачење бити знатно мање, а квалитет радиографске слике знатно бољи.

Директорка Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, проф. др Јадранка Јовановић Привродски, у присуству колегијума Института, истакла је задовољство и захвалила се доц. др Гојковићу поводом новог РТГ апарата који ће, како је наглаила, омогућити бржу и бољу дијагностику најмлађе популације у нашој покрајини.