Део некадашње ковид болнице у Новом Саду стављен у функцију новог Центра за дијализу

На Одељењу за дијализу Универзитетског клиничког центра Војводине (УКЦВ) само у прошлој години урађено је преко 12 хиљада интермитентних дијализних процедура, и то у више од пет деценија старом „привремено изграђеном“ монтажном објекту.

Свега неколико недеља откако у болници на Мишелуку у Новом Саду више нема ковид пацијената, већ унапред планирано део тог објекта у потпуности је спреман да прими све оне којима је дијализа једина шанса, али сада, уз помоћ савремене опреме и са већим капацитетом.

„Центар за дијализу у оквиру болнице на Мишелуку сада ће имати 36 дијализних места, где ће се континуирано уз технолошки најсавременије дијализне апарате и далеко боље услове рада за све запослене, пружати немерљиво квалитетније медицинске услуге за ове тешко оболеле пацијенте“, истакао је приликом обиласка новог Центра за дијализу УКЦВ-а потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.

Центар су том приликом симболично пустили у рад председник Савеза бубрежних инвалида Војводине и вишедеценијски пацијент УКЦВ-а Радослав Јовичић и в.д. директора УКЦВ-а проф. др Едита Стокић у присуству запослених лекара и медицинснких сестара УКЦВ-а.

Покрајински секретаријат за здравство, Институт за јавно здравље Војводине и УКЦВ у сарадњи са Министарством здравља Републике Србије и Републичким фондом за здравствено осигурање, настављају са активностима којима ће остали капацитети некадашње ковид болнице бити стављени у службу система здравствене заштите грађана Новог Сада у склопу Плана мреже здравствених установа и решавања вишедеценијског проблема другог највећег града у Србији.