Институт за онкологију Војводине добио нову магнетну резонанцу

„Нови објекат у ком је смештена магнетна резонанца, и који је новоизграђен за ту намену, биће спојен са објектом Каменица 3, где се радови на изградњи одвијају предвиђеном динамиком и чиме ћемо знатно унапредити ниво здравствене заштите на сва три института у Сремској Каменици“, изјавио је председник Мировић након обиласка радова.

Он је најавио да ће Покрајинска влада наредне године издвојити већа средства за област здравства, чиме ће, како је оценио, бити настављен континуитет опремања болница, института, домова здравља и других установа у здравственом систему Војводине.

„Наредна година ће бити тешка имајући у виду изазове са којима се суочавамо када је реч о вирусу ковид 19, стога ћемо наставити да улажемо значајне напоре на јачању нашег здравственог система“, навео је Мировић.

Председник је навео и да ће у децембру бити завршена реконструкција Интерне клинике Клиничког центра Војводине, једне од најфреквентнијих у здравственом систему, те изразио очекивање да ће наредних дана бити закључен и уговор о изградњи блокова Б и Ц.

“Све ове инвестиције у здравствени систем ће послужити да 2021. годину дочекамо спремнији и боље организовани, јер је пред нама важан задатак, а то је борба са вирусом ковид“, поручио је Мировић.

Догађају је присуствовао и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.