Институт за јавно здравље Војводине – редовна конференција за новинаре

Од 2012. године грозница западног Нила постала је аутохтона векторска болест и до сада је регистрована у свим окрузима, али се највећи број оболелих сваке године региструје са подручја Јужнобанатског, а затим Јужнобачког и Сремског округа. И ове године први случај овог обољења пријављен је са територије Јужнобанатског округа.
Институт за јавно здравље Војводине у циљу заштите и унапређења здравља становништва контролише здравствену исправност воде за пиће из фабрике воде и водоводне мреже ЈКП „Водовод и канализација“ Нови Сад. На основу микробиолошких и физичко-хемијских анализа укупно 559 узорака, током јула 2017.године утврђена је здравствена исправност  94,62%  (529) узорака  односно микробиолошка исправност  97,32%  (544) и физичко-хемијска исправност  97,14%  (543) анализираних узорака воде за пиће.
На конференцији је најављено и обележавање 10.септембра, Светског дана превенције самоубиства, који се обележава  сваке године на иницијативу Међународне асоцијације за превенцију самоубиства, а уз подршку Светске здравствене организације са циљем да се скрене пажња јавности на самоубиство као један од водећих узрока преране смрти који је могуће спречити.