Клиника за неурохирургију обележила 60 година постојања

Клиника за неурохирургију Универзитетског клиничког центра Војводине данас представља једну од најрепрезентативнијих установа овакве врсте, која уз најсавременији приступ лечењу и примену софистициране медицинске технологије пружа услуге пацијентима из домена једне од најкомплекснијих медицинских грана.

То је данас, поводом прославе 60 година од оснивања Клинике, рекао потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић. Он је додао да је у претходних неколико година Покрајинска влада издвојила 354,2 милиона динара за набавку савремене медицинске опреме, као и за комплетну реконструкцију Клинике за неурохирургију, у коју практично није значајније улагано од њеног оснивања.

Тиме су се стекли услови за адекватан рад запослених, као и за пружање најбоље могуће здравствене заштите свим грађанима Војводине којима је помоћ потребна, а данас се годишње у овој установи обави више од 900 оперативних захвата.

Руководећи се принципом да нема адекватног здравственог система без људи, од 2017. године запослена су 23 здравствена радника, а Клиника за неурохирургију је богатија за двојицу специјалиста и већи број младих лекара на специјализацији.