Мировић уручио возило за прикупљање крви на терену Заводу за трансфузију крви Војводине

„Данас, на Видовдан, показали смо хуманост на делу. Ово наменско возило омогућиће да добровољни даваоци крви широм Војводине, у савременим условима, на адекватнији начин изврше своју мисију која представља модерни хероизам данашњег доба – да дају крв“, рекао је председник Мировић.

Захваливши се свим запосленима у Заводу за трансфузију крви Војводине и свим добровољним даваоцима крви на хуманости и начину на који испуњавају узвишену мисију прикупљања крви, председник Мировић нагласио је да ће Покрајинска влада наставити са континуираном подршком овој здравственој установи.

 

 

 

„Од самог формирања Покрајинске владе један од наших најважнијих приоритета је улагање у здравствени систем. Само у последњих десет дана обезбедили смо нови магнет какав Клинички центар Војводине до сада није имао, као и покретни мамограф“, истакао је председник Мировић и најавио да од понедељка креће нова акција превентивне контроле у свим местима широм Војводине у борби против рака дојке.

У току је и реконструкција Клинике за кардиологију у Сремској Каменици, у оквиру које смо јуче пустили у рад и нову ангио-салу. Обезбедићемо средства и за реконструкцију Клинике за гинекологију и акушерство КЦВ, а до краја године нас очекује и набавка два најновија линеарна акцелератора на Инситуту за онкологију, за које смо потписали уговор, истакао је председник Покрајинске владе.

Овом приликом, председник Мировић уручио је и захвалнице добровољним даваоцима крви, који су крв дали више од 100 пута.

„Возило за прикупљање крви на терену представља нешто најсавременије у нашој земљи, јер омогућава оно што Завод за трансфузију крви Војводине до сада није имао, а то је могућност да се на једном месту, у дужем временском периоду, крв прикупи, на лицу места обради, складишти по највишим стандардима и на сигуран и безбедан начин транспортује до централне базе крви“, рекао је покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић.