Отворена нова зграда Хитне медицинске помоћи у Новом Саду

 

Он је додао да је здравство један од приоритета Покрајинске владе, а томе у прилог, како је навео, иде и податак да је у протекле две године у унапређење здравственог система у АП Војводини уложено 3,7 милијарди динара.

„Наставићемо да инвестирамо у област здравства како би систем био што ефикаснији“, рекао је председник Мировић и додао да ће Покрајинска влада и у будућности реализовати значајне инвестиције у сарадњи са Градом Новим Садом.

Захваливши се Покрајинској влади на издвојеним средствима за изградњу новог зграде Хитне помоћи, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је овај, успешно завршен пројекат, доказ да када постоји заједништво и иста визија, циљеви се много брже остварују.

„Изградњом овог објекта Нови Сад је добио најмодернију здравствену установу у Србији која ће пружати најбоље здравствене услове свим пацијентима“, истакао је градоначелник Вучевић.

Комплекс Завода, који се налази на простору омеђеном улицама Сомборска, Јастребачка и Илариона Руварца, садржи објекат хитне помоћи са амбулантама, апотеком, администартивним и едукативним садржајима површине 2700 м2 и гаражу за возила хитне помоћи.