Покрајинска влада обезбедила нову магнетну резонанцу и нови ЦТ апарат за Клинички центар Војводине

 

„Ово је најскупља и најсложенија дијгностика, и данас, са поносом можемо рећи да Клинички центар Војводине располаже са најсавременијом дијагностичком опремом. Испунили смо оно што смо и јавно обећали а то је да ћемо веома лоше стање које смо затекли у здравству 2016. године, обновити и унапредити“, казао је председник Мировић.
Уређењем јавних финансија успели смо да обезбедимо набавку најсофистицираније и најскупље опреме. Наставићемо да континуирано улажемо у здравствени систем јер нам је циљ да укинемо листе чекања, да обновимо опрему у свим болницама, и да реконструишемо домовe здравља који су прешли у надлежност покрајине, казао је председник Мировић.

 

 

 

 

„Центар за радиологију КЦВ од данас је једна од најрепрезантативнијих здравствених установа не само код нас већ и шире. Инвестирали смо много у овај Центар али и запослили нових 10 лекара и 11 техничара. Хвала Управи КЦВ за ентузијазам и посвећеност, јер имамо огроман потенцијал у новим младим запосленим стручњацима. Желимо да пацијенти имају најбољу здравствену негу а запослени најбоље услове за рад“, рекао је покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић.

„Набавком нове опреме, магнетне резонанце и ЦТ апарата, завршено је опремање Центра за радиологију. Овај пројект је значајан за комплетно здравство у АП Војводини јер се у њему годишње обави 150.000 дијагностичких прегледа, рекао је помоћник директора за дијагностичку делатност проф. др Зоран Стошић и захвалио се председнику Мировићу на подршци.