Покрајинска влада следеће године наставља са улагањима у здравство

 

 

 

Све опште болнице у Војводини сада имају функционалне ЦТ апарате, а по приоритетима, здравствене установе у Војводини опремљене су новим ултразвучним, радиолошким и ендоскопским апаратима. Купљене су и нове две ангио сале, што је допринело томе да први пут не постоје листе чекања за катетеризације срца, а Војводина добија и три нове магнетне резонанце.

Осврћући се на резултате у 2018. години, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић додао је да је обезбеђено 21 санитетско возило хитне помоћи, како за болнице, тако и за домове здравља у Војводини.

 

 

 

После много година почела је санација и адаптација објеката свих нивоа здравствене заштите. У Клиничком центру Војводине комплетно је завршена реконструкција неколико клиника, поједине су у завршним фазама реконструкције, а у плану је да до краја следеће године грађевинским радовима буду обухваћене остале клинике КЦВ.

Како је рекао секретар Гојковић, у јануару се очекује комплетно завршетак радова у општој болници у Панчеву, завршен је део грађевинских радова у општим болницама у Сремској Митровици и Зрењанину, а издвојена су и значајна средства за адаптацију болница у Суботици, Сомбору, Врбасу и Сенти, за специјалну болницу за психијатријске болести у Ковину и за Институт за онкологију Војводине и друге здравствене установе.

Здравствени систем Војводине богатији је за 1257 нових запослених, што је повећање за око 30% у односу на 2017. годину.

План за следећу годину, како је рекао Гојковић, је да се настави континуитет у спровођењу здравствене политике Покрајинске владе. Започеће се реконструкција неколико општих болница и реконструкција Института за кардиоваскуларне болести Војводине. Покрајинска влада наставиће и са улагањима у куповину медицинске опреме, превенцију јавног здравља и посебне програме здравствене заштите.