Потпредседник Милићевић: Набавка магнетне резонанце омогућиће најбоље услове за лечење најмлађих пацијената

Он се захвалио компанији НИС, али и свим дугим компанијама и појединцима који су се до сада укључили у акцију набавке МРИ апарата, и упутио апел и другима да се прикључе тој акцији.
Милићевић је још додао да ће Покрајинска влада пружити финансијску помоћ акцији, као и помоћ у евентуалној доградњи дела Дечје болнице коју би финансирала, јер смештај МРИ апарата захтева посебне грађевинско-техничке услове.
Заменик генералног директора НИС-а задужена за односе с јавношћу и комуникације Сања Лубардић истакла је да је стратешко опредељење НИС-а улагање у младе и заједницу у којој та компанија послује.
“Због тога смо поносни што смо се прикључили овој важној акцији”, рекла је Сања Лубардић додајући да је та компанија анимирала и своје пословне партнере да се укључе, те да је до сада акцију подржало 150 њихових пословних партнера.
На састанку је истакнуто да је до сада на рачун Фондације “Магнет за љубав” уплаћено око 33.000.000,00 динара. Управитељ Фондације др Горан Бекавац посебно је нагласио да су, од момента када је Покрајинска влада подржала акцију, прикупљена средства дуплирана.
Набавком магнетне резонанце, Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине била би једина дечја здравствена установа на територији Војводине која га поседује. Поред тога, било би омогућено око 4000 МРИ прегледа годишње, уместо досадашњих 800. Период чекања на МРИ прегледе значајно ће се скратити, а и смањиће се оптерећење осталих установа које услужно обављају овакве прегледе за потребе Института.
Састанку у Дечјој болници су присуствовали и покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић, саветник генералног директора НИС-а Бранко Радаковић, директорка Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине проф. др Јадранка Јовановић-Привродски, управник Клинике за педијатрију проф. др Александра Стојадиновић, управник Клинике за дечју хирургију проф. др Јан Варга и прим. др Михајло Јецковић, специјалиста радиологије.