Почела реконструкција више клиника у оквиру КЦВ

 

Он је подсетио на то да су у току и радови на Клиници за гинекологију и акушерство, где је, како је рекао, проневерено више од 210 милиона динара, а са Канцеларијом за јавна улагања договорена је и реконструкција Поликлинике.

Председник Мировић обишао је данас и новоизграђени објекат Клинике за инфективне болести, вредан више од 70 милиона динара, који је финансирала Покрајинска влада.

„Завршили смо и овде велики посао, овакву интензивну јединицу ова Клиника није имала деценијама. Уговорена је и набавка нове опреме, која ће стићи у наредних неколико недеља.

 

 

 

За протекле три и по године урадили смо велики и важан посао у здравственом систему, а вредност опреме која је испоручена Клиничком центру Војводине већа је од 1,5 милијарди динара“, додао је председник Мировић.

Циљ је, како је нагласио, комплетна реконструкција и унапређење здравственог система.

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић изјавио је да су у Клиничком центру завршене четири клинике, а да се ради упоредо и на реконструкцији седам клиника.

„Имамо завршен пројекат и обезбеђена средства и за реконструкцију Клинике за урологију, Клинике за максилофацијалну хирургију и Клинике за пластичну хирургију и на пролеће нас чека и тај посао. План нам је да 2021. године имамо реконструисане све клинике КЦВ“, казао је секретар Гојковић.

„Колико је важан Клинички центар Војводине, говори податак да смо прошле године прегледали 600.000 пацијената у Поликлинци, хоспитализовали преко 6.000 пацијента у КЦВ и на свет је дошло више од 6.000 беба на Клиници за гинекологију. У име 3.300 запослених посебно захваљујем Покрајинској влади, која је препознала потребу за реконструкцијом наших клиника и набавком најсавременије медицинске опреме, у циљу унапређења лечења“, рекла је директорка Клиничког центра Војводине проф. др Едита Стокић.