Почела реконструкција Клинике за гинекологију и акушерство у Новом Саду

Издвојили смо средства и завршићемо овај посао на пролеће 2020. године. Ово је једна од највећих и најважнијих клиника, циљ нам је да је опремимо најсавременијом опремом и да што пре буде пуштена у функцију“, истакао је председник Мировић.

Како је додао, у току су и радови и набавка опреме за више клиника Клиничког центра Војводине, биће потписан и уговор за изградњу блокова Б и Ц Клиничког центра у наредна два месеца, а у току су и радови на Интерној клиници.

 

 

 

 

За протекле три и по године, како је нагласио, урађен је велики посао у здравственом систему, и кроз набавку најсавременије опреме и кроз реконструкцију већине клиника, али и кроз побољшање материјалног положај запослених.

„Задовољан сам јер смо успели да променимо ствари у здравственом систему АП Војводине. Ова област годинама је била на маргинама, имамо још много посла јер услови за рад и лечење пацијента у појединим клиникама нису били достојни 21. века“, истакао је Мировић.

„Упоредо с припремом и планом изградње и почетка радова на овом објекту урадили смо и потпуну реконструкцију породилишта, које је било у изузетно лошем стању, а које сада одговара свим стандардима“, изјавио је покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.

„Поражавајуће је да је за две године рада колико су трајали радови, започети 2008. године, и десет година чекања утрошено 14 милиона евра за никад завршен објекат“, истакао је секретар Гојковић.

Управник Клинике за гинекологију и акушерство др Ђорђе Илић изјавио је да ће у реконструисаном делу Клинике бити смештена оперативна, општа и ургентна гинекологија и полуинтензивна и интензивна нега.