Председник Пастор и секретар Гојковић у посети Општој болници у Суботици

„Ускоро ће квалификован и стручан тим кардиолога Опште болнице у Суботици, захваљујући пројекту Покрајинске владе опремања три велика града у Војводини ангио-салама, Суботице, Зрењанина и Сомбора, обезбедити грађанима Суботице и Севернобачког округа здраво срце након прележаног инфаркта миокарда. Један минут кашњења указане помоћи код инфаркта одузима болесном човеку 17 дана живота. Покрајинска влада, у сарадњи са Владом Републике Србије и локалном самоуправом, уложила је велика средства у овај пројекат и очекујемо брзу реализацију“, рекао је Гојковић.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор истакао је да је, с обзиром на старост и девастираност појединих делова суботичке Опште болнице, више него јасно да много тога треба да се уради како се би се побољшали услови за лечење пацијената и рад запослених.

„Сигуран сам да средства којима располажемо нису довољна да се све уради одједном, али мислим да је веома битно да су заокружени први веома значајни кораци, везани за пресељење пулмологије и ангио-салу. Охрабрује и информација да ћемо имати и лекаре оспособљене да користе ту опрему и пружају здравствену подршку и помоћ онима којима је то најбитније, продужавајући им живот и јачајући шансу за опоравак“, казао је Пастор.

Директор Опште болнице у Суботици др Слободан Пушкар истакао је да завршетак радова на новој ангио-сали очекује половином 2017. године, док завршетак пресељења Одељења за плућне болести половином следеће године. Он је додао да се оспособљавање особља за лечење најтежих облика кардиоваскуларних болести врши паралелно са адаптацијом ангио-сале, те да ће одмах по завршетку радова лечење акутног инфаркта миокарда бити третирано по највишим светским стандардима.

Данашњој посети Општој болници присуствовао је и градоначелник Суботице Богдан Лабан.