Мировић: У здравствени систем АП Војводине уложили смо нових 1,4 милијарде динара

 

„Набавком нове опреме здравствени систем је додатно унапређен и модернизован, решене су листе чекања, омогућено је увођење нових дијагностичких процедура, а услови рада и боравка пацијента у болницама знатно су побољшани“, изјавио је председник Мировић. За протекле три године, додао је он, урадили смо много, али овај посао није завршен.

„Циљ нам је комплетна реконструкција здравственог система, и развијање региналоних болница. Наставићемо да инвестирамо у област здравства, како би систем био што ефикаснији“, истакао је председник Мировић.

 

 

 

 

Новина је, како је рекао, деловање и Канцеларије за јавна улагања која припрема реконструкцију више болница у АП Војводини, и клиника у оквиру Клиничког центра Војводине.

Овом приликом председник Мировић најавио је отварање Опште болнице у Панчеву крајем априла и почетак изградње Б и Ц блока Клиничког центра Војводине у другој половини године.

Настављамо шта смо започели пре три године, а то је сврсиходно улагање у здравствени систем АП Војвоодине, у који, 30 година, готово да није улагано, нагласио је покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић.

„Велики смо посао урадили, али су велики задаци пред нама. Наш циљ је помоћи свим грађанима АП Војводине којима је здравствена помоћ неопходна. Без здравог човека не можемо у будућност“, изјавио је секретар Гојковић.