ВМЦ у Петроварадину обележио 230 година постојања

 

“Он је тада, као и ми данас, веровао у оно добро у нама, добро које нам отвара видике и даје снаге да идемо даље, како би опстали и постали још бољи“ закључио је др Бркљача.

Министар Ђорђевић је истакао значај ове војноздравствене институције, која је одавно отворила своја врата и за све друге пацијенте, тако да је њена војна традиција и улога коју је имала, данас много више од тога.

“То је престижан војномедицински центар са савременом медицинском технологијом и завидним резулататима”, додао је Ђорђевић.

Честитајући јубилеј запосленима у ВМЦ, др Гојковић рекао је да је током више од два века борбе за људски живот, опстајући кроз многа царства, краљевине и државна уређења, ова установа увек бринула о човеку. Он је додао и да преко 100.000 оболелих, 1.500 операција и 3.000 хоспитализација годишње заслужују дивљење.

„ Данас, као и пре седам година, када је као болница отворила врата и цивилима, јасно је да она иде чврстим војничким корацима напред, у будућност, коју сви заједно стварамо“ нагласио је др Гојковић.

У оквиру свечане академије, Министарству одбране Републике Србије и градској организацији Црвеног крста Нови Сад уручене су и златне плакате за подршку и разумевање.