Обележено 39 година Института за кардиоваскуларне болести

 

Досадашњи рад Института обележили су пожртвовани рад, континуирани развој и усавршавање. У том погледу, секретар Гојковић истакао је да су велика средства уложена у рад Института, као и да ће се улагати и убудуће, зарад једног циља – да грађани Војводине имају што бољу здравствену заштиту, што се тиче онога сто је највећи проблем у Војводини, а то је стопа смртности од 57%, од кардиоваскуларних болести.

„Ми смо постигли завидне резултате у лечењу оболелих, али исто тако и у покретању свих иницијатива које су неопходне за унапређење комплетног здравства и лечење каридоваскуларних болесника на нивоу Војводине. Наша мисија и будућност Института је увођење нових здравствених технологија, мини инвазивних кардио-хируршких процедура, бројних процедура у интервентној кардиологији и лечење најтежих болесника са кардиоваскуларним боолестима, што ће омогућити пружање здравствених услуга свим нашим грађанима по највишим европским и светским стандардима“, истакао је директор Института, проф. др Александар Реџек.

Свечаној прослави присуствовали су потпредседница Скупштине АП Војводине Снежана Седлар, генерални секретар Скупштине АП Војводине Никола Бањац, велики број медицинских радника, као и бројне угледне званице јавног и културног простора.