Покрајинска влада издвојила 420 милиона динара за изградњу, одржавање и опремање здравствених установа у Војводини

Према Мировићевим речима, у јуну 2016. године затечена је само једна ангио-сала на Интитуту у Сремској Каменици, а данас их у Војводини имамо девет.

„На почетку мандата бавили смо се одржавањем старих апарата, а данас се бавимо набавком најсавременије опреме и то је резултат заједничког рада. За све преостале нереконструисане опште болнице и клинике имамо јасан план, грађевинску дозволу и документацију и то је посао који нас очекује у наредном периоду“, навео је председеник.

 

Добри четворогодишњи резултати у области здравства, како је навео, били су основа и за веома добро, професионално и организовано поступање целог здравственог система у борби против вируса ковид 19.

„Целом здравственом систему Војводине дугујемо велику захвалност. У борби против овог вируса ми смо одиграли кључну улогу и постигли велике резултате Ваша снага, потенцијал и све оно што смо заједно урадили гарантују да ћемо имати снаге да и у другим сферама здравствене заштите будемо најбољи као што смо то били и до сада“, поручио је председник Мировић, подсетивши да је и председник Србије Александар Вучић упутио захвалност здравственом систему Војводине на добрим резултатима оствареним током епидемиолошке кризе.

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић истакао је да је на почетку мандата циљ Покрајинске владе била ревитализација здравственог система Војводине, те да се у томе успело пре свега захваљујући континуираном улагању.

„Покрајинска влада и председник Мировић од почетка су имали јасан циљ – да се здравствени систем Војводине постави на врх листе приоритета. Побољшали смо здравствене услуге и оправдали све оно што смо радили у протекле четири године, јер здравље нема алтернативу“, изјавио је секретар Гојковић.