Покрајинска влада обезбедила нову ангио-салу за Ургентни центар КЦВ вредну 70 милиона динара

За кратко време, додао је он, Покрајинска влада направила је велике помаке у области унапређења здравствене заштите, пре свега, захваљујући заједничком раду на обнови целокупне дијагностике у Клиничком центру Војводине и свим регионалним болницама у покрајини.

„Обезбедили смо нове ЦТ апарате, магнетне резонанце, обнављамо медицинску опрему и до краја мандата ове владе у потпуности ћемо обновити дијагностику у свих 35 клиника и института у покрајини, а круна нашег рада биће изградња Б и Ц блока Клиничког центра Војводине“, истакао је председник Мировић.

 

 

 

 

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић рекао је да је ова ангио-сала једина која је умрежена са свим регионалним општим болницима у Војводини и да ће лекари путем видео линка међусобно моћи да лече пацијенте.

„Оваква пракса до сада није постојала у покрајини. Ова ангио сала је срж и основ војвођанског здравства, али није једина велика инвестиција, јер у наредних месец до два Покрајинска влада ће обезбедити и два нова ЦТ апарата и нову магнетну резонанцу“, рекао је секретар Гојковић.