Покрајинска влада издвојила више од 90 милиона динара за реконструкцију Клинике за кардиологију у Сремској Каменици

Припремили смо и друге инвестиције овде на Институту, радимо паралелно на више клиника у оквиру Клиничког центра Војводине. До прве половине октобра биће готова Клиника за инфективне болести, а завршили смо и пројектну документацију за реконструкцију Поликлинике, додао је председник Мировић.

„Готово да не постоји клиника или болница у АП Војводини у којима се не изводе радови или се не врше припреме за одговарајуће радове. Ми смо од самог формирања Покрајинске владе донели одлуку да нам је приоритет ревитализација здравственог система да би здравствени услови били примерени 21. веку“, изјавио је председник Мировић.

 

 

Настављамо с политиком континуираног улагања у здравствени систем АП Војводине, додао је председник Мировић.

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић казао је овом приликом да инвестирање у куповину савремене опреме и улагање у кадрове, уз грађевинску реконструкцију која је у току, овај Институт враћамо на мапу водећих здравствених установа у нашем окружењу, а све у циљу пружања најсавременијег лечења грађана и услова за рад заспослених.

На пролеће ћемо имати репрезентативан објекат са најсавременијом медицинском опремом за решавање најкомпликованијих медициснких процедура, казао је директор Института за кардиологију проф. др Александар Реџек.

„Хвала Покрајинској влади, уложена су огромна средства за инфраструктурне радове, али и набавку најсавременије медицинске опреме и едукацију запослених. Ми ћемо се трудити да потврдимо реноме који Институт за кардиоваскулрне болести Војводине има“, додао је директор Реџек.