Пуштен у рад нови део „Каменице 2“ намењен зрачењу пацијената

{youtube}c3cr4eGK5hg{/youtube}


{youtube}9zeGj4udUpQ{/youtube}


„Трећи и четврти спрат биће пуштени у функцију када се обезбеди одговарајућа опрема. У току је јавна набавка за опрему која недостаје. Када то буде завршено, фазно ћемо, део по део објекта, пуштати у функцију“, изјавио је председник Мировић у Сремској Каменици.
Председник Покрајинске владе је овом приликом најавио план за почетак реконструкције старих болничких објеката. Покрајинска влада у делу најзначајних приоритета види здравство, и допринос ће на овом плану бити максималан и кретаће се у финансијском, техничком и организационом делу. То ће бити видљиво и у другим системима нашег здравства, рекао је Мировић и најавио формирање Одбора за изградњу Б и Ц блока Клиничког центра у Новом Саду, који ће чинити представници Покрајине, Града, Управе Клиничког центра Војводине, заједно са ресорним министарством, а вођено напорима да у наредне четири године овај пројекат буде и завршен.

Председник Мировић је данашњу посету завршио констатацијом да нема мирења са тим да не постоје вишегодишњи планови за изградњу клиничких центара, да имамо листе чекања, старе и нефункционалне апарате, да недостају кадрови, да су нам поједине регионалне болнице као из прошлог века. Зато ће, према његовим речима, бити учињено све да стање које је затечено из дана у дан буде боље. Како је још додао, три нове ангиосале би требало да прораде већ у октобру.
Покрајински секретар за здравство доц. Др Зоран Гојковић истакао је да је контраверзних десет година изградње „Каменице 2“ иза нас, да овај објекат сада има апсолутно сву документацију предвиђену законом за безбедан пријем и лечење болесника.
„Од пре две недеље, од када је стартовао пробни рад, зрачном терапијом је лечено преко 200 болесника, а у току је и део тестирање дела објекта за лечење поремећаја срчаног ритма,што указује на наше приоритете, а то је побољшање квалитета здравствених услуга пацијената у Војводини“, истакао је ресорни секретар Гојковић.
На Институту за онкологију Војводине се новим линеарним акцелератором у „Каменици 2“ зрачи, у две смене, 43 пацијента на дневном нивоу. Са листе која је износила 720 пацијената, пре 1. септембра сада је отприлике 677, који чекаје. Листа се смањује и очекује се ће до краја године она бити преполовљена. Такође, проширењем капацитета Института за кардиоваскуларне болести са једне стране и отварањем три нове ангиосале у Војводини, биће обезбеђена благовремена и равноправна здравствена заштита свих грађана Војводине, истакли су директор Инститита за кардиоваскуларне болести проф др Александар Редзек, в.д. директора Института за плућне болести,проф. др Илија Андријевић и в.д. директора Института за онкологију проф. др Зоран Радовановић.