Терапија додиром

Представница фондације, лиценцирани терапеут Lili Gill Vucic, говорила је о карактеристикама и ефектима педијатријске масаже и терапеутског додира, које ова организација примењује како би помогла најугроженијим групама деце у Северној Америци, али и широм света.

Састанку су присуствовали представници Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, Дома здравља Нови Сад, Дома за децу ометену у развоју „Колевка“ из Суботице, Школе са основно и средње образовање „Милан Петровић“ из Новог Сада, Специјалне болнице за рехабилитацију „Русанда“ Меленци, Специјалне болнице за рехабилитацију „Термал“ Врдник, Удружења грађана за церебралну и дечију парализу “Сунце” из Новог Сада и Комисије за процену потребе за пружањем додатне образовне, здравствене и социјалне подршке детету и ученику.

Liddle Kidz фондација из Ванкувера је већ упутила писмо намере надлежном Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, како би обезбедила сагласност да лиценцирани терапеути током 2017. године одрже едукативне радионице и један-на-један обуке.