Вести
Покрајинска влада обезбедила 21 санитетско возило у вредности од 100 милиона динара ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 05 јун 2018 11:39

Опширније...

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас кључеве санитетских возила са пратећом медицинском опремом директорима 21 здравствене установе из АП Војводине, за шта је из покрајинског буџета издвојено 100 милиона динара.

Председник Мировић изјавио је да је већина санитетских возила намењена мање развијеним општинама у циљу приступачне, квалитетне и уједначене здравствене заштите свих грађана АП Војводине, те додао да је данас јасно видљиво да Покрајинска влада предузима значајне мере које треба да доведу до потпуне реорганизације и унапређења здравственог система у Војводини.

 

Опширније...
 
„Дуван слама срца“ – Светски дан без дуванског дима - 31. мај ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 31 мај 2018 12:53

Опширније...Због кардиоваскуларних болести умире више људи него од било које друге болести, а 12% смртних случајева изазваних кардиоваскуларним болестима настаје због употребе дувана и изложености дуванском диму.

Дуван је други водећи фактор ризика за кардиоваскуларне болести, одмах иза повишеног крвног притиска. Глобална епидемија дувана усмрти преко седам милиона људи сваке године, а од тога скоро 900.000 непушача умре због изложености дуванском диму.  У Србији се , према последњим подацима показало да је међу одраслим становништвом скоро сваки други мушкарац (45%) и свака трећа жена (33%) пушач, при чему је већи проценат пушача међу млађим старосним групама.

Опширније...
 
Под хитно превазићи актуелни конфликт ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 23 мај 2018 09:57

Опширније...На иницијативу покрајинског секретара за здравство доц. др Зорана Гојковића данас је одржан састанак на којем су присуствовали проф. др Петар Сланкаменац, в.д. директора Клиничког центра Војводине и проф. др Снежана Бркић, декан Медицинског факултета у Новом Саду .

Тема састанка били су вишемесечно неразумевање и недостатак воље и жеље за дефинисање међусобних односа, који су ескалирали у последња два дана.

Напомињући да у овој ситуацији највеће последице трпе студенти и да је то недопустиво, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић од сукобљених страна захтевао је да у складу са законом и важећим правним прописима што пре реше несугласице које имају.

Опширније...
 
Девети Конгрес стоматолога Војводине ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
субота, 19 мај 2018 19:31

Опширније...Девети Конгрес стоматолога Војводине почео је у суботу, 19. маја 2018. године,  у просторијама Конгресне сале НИС, у Новом Саду, и на њему ће знања и искуства, у два дана трајања, разменити домаћи и страни стучњаци из области стоматологије.

Обраћајући се учесницима и поздрављајући госте на почетку скупа, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић указао је на значај оваквих скупова који имају карактер мултидисциплинарног научно-стручног скупа.

Истичући важност континуиране медицинске едукације, секретар Гојковић је нагласио да  наши стручњаци,  у контакту са стручњацима из целог света, на оваквим скуповима имају могућност усвајати нова знања и размењивати искуства, што доприноси оптималној здравственој услузи.

 

 

 

 

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>