Покрајинска влада обезбедила 21 санитетско возило у вредности од 100 милиона динара

„До краја године биће отворен реконстуисан део Опште болнице у Панчеву, ради се и на реконструкцији неколико клиника у оквиру Клиничког центра Војводине, а у припреми је и уређење болница у Суботици, Сенти и Сомбору“, рекао је председник Мировић.

Подсетивши да је Покрајинска влада обезбедила магнетну резонанцу за Дечју болницу у Новом Саду, која ће бити стављена у функцију током лета, председник Мировић је истакао и да је спреман пројекат за Каменицу 3, те најавио да ће нова зграда Хитне помоћи у Новом Саду бити отворена током јуна.

„Круна нашег рада треба да буде расписивање јавне набавке за изградњу Б и Ц блока Клиничког центра Војводине и ми чинимо све да ти радови почну следеће године, јер ћемо тиме појачати капацитете наше најугледније здравствене установе у покрајини“, додао је председник Мировић.

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић овом приликом изјавио је да је ова донација реализована у оквиру пројекта „Обезбеђење приоритетних потреба здравствених установа за санитетским возилима“, имајући у виду, како је рекао, да санитетска возила у АП Војводини, на годишњем нивоу, пређу преко пет милиона километара и збрину 300 хиљада пацијената.

Санитетска возила донирана су Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, Клиничком центру Војводине, општим болницама из Кикинде и Сенте, те домовима здравља у 17 општина АП Војводине.