Директори сва три института у Сремској Каменици потврдили: Каменица 2 није у употреби

Несхватљиво је да од 11. фебруара 2008. године па до данас, Каменица 2 није прорадила, а уложено је скоро 3,5 милијарди динара.

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић је данас са проф. др Александром Реџеком, директором Института за кардиоваскуларне болести Војводине, проф. др Милошем Лучићем, директором Института за онкологију Војводине и проф. др Браниславом Перином, директором Института за плућне болести Војводине у Сремској Каменици обишао објекат Каменица 2.

Приликом примопредаје дужности између старог и новог секретара из веома опширне документације установљене су бројне нелогичности везане за реализацију пројекта и изградњу објекта Каменица 2. У писаним извештајима упућеним покрајинском секретару, директори сва три института су изјавили да Каменица 2 као објекат није у функцији, што је и био разлог данашњег састанка.

Од 21. априла ове године, три дана пред изборе, када је бивши председник покрајинске владе Бојан Пајтић са сарадницима помпезно отворио и ставио у употребу Каменицу 2, па до данас ни један пацијент није лечен у овом објекту.


„Појединци и институције на челу са бившом Покрајинском владом и Управом за капитална улагања су озбиљно обманули јавност у вези са функцијом објекта Каменица 2. Овај објекат нема ни грађевинску, ни употребну дозволу у овом тренутку, а тек пре три недеље је добијена сагласност од Агенције за заштиту од јонизујућег зрачења и нуклеарну сигурност Србије.“ – нагласио је Доц. др Гојковић.

Даљим увидом у документацију утврђено је да не изостају ни финансијски проблеми и бројне су нелогичности везане за изградњу Каменице 2. За велики део опреме поступак јавних набавки још није ни покренут.

„Сва спорна документација везана за све инвестиције у здравству на територији АП Војводине из претходног периода, биће прослеђена надлежним органима ради утвђивања одговорности и кривице за све оне који су се играли са најважнијим друштвеним добром, а то је здравље и живот грађана. Један од кључних задатака Покрајинске владе биће да поврати укаљани углед институтима у Сремској Каменици.“ – закључио је Гојковић.